Diplomatisk krise: Qatar indstiller flyvninger øjeblikkeligt

Af Kenneth Karskov
En diplomatisk krise mellem Qatar på den ene side og Saudi Arabien, Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater og Egypten på den anden side medfører store gener for flypassagererne. Den diplomatiske krise betyder, at flere lande lukker luftrummet for Qatar Airways fly, og således er alle Qatar Airways flyvninger til de fire lande suspenderet indtil videre. Det samme gælder også modsat, hvor bl.a. flyselskabet Etihad har lukket ruten fra Abu Dhabi i Emiraterne til Doha i Qatar. Ruter til andre destinationer  er i det store hele uberørt af krisen. Dog skal der beregnes længere rejsetid på en række flyvninger, da en stor del af dele af luftrummet er lukket for Qatar Airways. Det er ikke kun luftfarten, der er ramt. Således er også skibe fra Qatar forhindret i at gå i land i de fire lande, diplomater er blevet smidt ud, bankerne har stoppet med at handle på tværs af landegrænserne og Saudi Arabien har lukket den Doha-støttede nyhedsstation Al Jazeeras kontor i Saudi Arabien. Qatar Airways meddeler at alle passagerer vil blive tilbudt alternativer, inklusive muligheden for at refundere billetten eller booke om til nærmeste alternative destianation i flyselskabets netværk. Folk med Qatar Airways bookinger til Saudi Arabien, Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater og Egypten skal kontakte deres nærmeste Qatar Airways kontor for nærmere info. Mere information på http://www.qatarairways.com/us/en/travel-alerts.page


Posted

in

by