Rutetjek: Flyv indenrigs som en VIP

Flyselskab: Alsie Express
Rute: København – Sønderborg (6I 104)
Flytype: ATR 72-500

Sæde: Free seating

Af Kenneth Karskov

42 tommers benplads. 109 centimeter. Så stor er afstanden mellem et hvilket som helst vilkårligt punkt mellem stolene på Alsie Express flyet til Sønderborg, og dermed er her bedre plads end visse flyselskaber har på Business Class.

At Alsie Express er noget ud over det sædvanlige bliver tydeligt allerede i det sekund øjnene hviler på det matsorte fly i lufthavnen i Københavns Lufthavn.

Selv med en regnvåd, grå forårsdag som baggrund skiller det sig tydeligt ud fra de andre fly i lufthavnen.

Virkelig god plads

Herover: Der er ekstrem god plads ombord på Alsie Express flyet til Sønderborg

Maskinen er luksuriøst indrettet med blot 48 sæder, hvilket giver helt ekstrem god benplads. Det her er en flytype som andre selskaber pakker med helt op til 78 sæder.

Med 109 centimeter mellem stolerækkerne er det da også stort set er umuligt at nå sædet foran, når først man har sat sig til rette.

“Flyvetiden er beregnet til 30 minutter. Det er ret fint flyvejr med få skyer i Sønderborg og 20 grader”, lyder det fra kaptajnen.

30 minutter i himlen

Herover: Læg mærke til afstanden fra knæene til sædet foran. Her er god plads!

Imens de to i cockpittet tager sig af at styre flyet, så kommer en enkelt stewardesse rundt i kabinen med lidt at drikke.

“Vi byder på lidt varmt eller koldt at drikke. Vores sortiment kan findes i stolelommen”, lyder der over højttalerne.

Normalt er det ensbetydende med en kop kaffe eller the fra kanden, men ikke her. Ønsket om en kop sort the bliver straks fulgt op med spørgsmålet: “Hvilken slags sort the?”.

Der er tre forskellige slags sort the ombord – udover de grønne varianter og chai the. Det er et udvalg som selv nogle af verdens bedste flyselskaber har svært ved at hamle op med.

Sønderjyske specialiteter

Herover: Serveringsvognen når hele vejen rundt selvom det er en kort flyvetur

Et papkrus med skoldhed vand og et thebrev fra Carstensens Thehandel i Aabenraa bliver udleveret.

Thebrevet er af den dyre slags med 3 gram Earl Grey Superior i en lille pyramideformet stofpose, og dertil kommer et plastkrus til thebrevet efter brug. Wow!

De kolde drikke er bl.a. en intens solbærdrik fra Krogh Specialiteter i Sønderjylland, og der bliver også udleveret et lille stykke Xocolatl ren mælkechokolade 40% fra Honningkagebageriet i Christiansfeld.

Det oser af kvalitet og er en knytnæve lige midt i ansigtet på alle, der måtte mene, at man ikke kan nå at servere noget på en kort flyvning.

Alsie Express er beviset på, at det sagtens kan lade sig gøre, hvis viljen er til stede.


Herover: Alsie Express serverer kolde og varme drikke samt lidt at tygge i

Morgenbrød fra bageren

Menukortet i stolelommen – som man nærmest skal klikke sikkerhedsbæltet op for at nå frem til – afslører, at indtil klokken 10 serveres der morgenbrød fra den lokale bager.

På de sene afgange fredag eftermiddag kommer der iskolde øl fra det lokale bryggeri Fuglsang på bordet.

Således har produkterne allesammen en lokal forankring – det er det bedste af Sønderjylland og nøje udvalgt til flyveturen. Kombineret med den helt overdådige benplads giver den en flyvning langt over, hvad der ellers ses i dansk indenrigs.

Det eneste dårlige, der kan siges Alsie Express er, at selskabet kun flyver rutetrafik mellem København og Sønderborg.

Det ville være en fornøjelse at flyve dem på mange andre strækninger, for det er ganske enkelt et serviceniveau som ikke ses i luftfarten længere – og da slet ikke på en kort tur på knap en halv time. Bravo!

Bemærk! Check-in til indenrigsflyvninger foregår i Terminal 3 i Københavns Lufthavn, men passagererne har adgang til CPH Express, så de kommer hurtigere igennem sikkerhedskontrollen. Check-in lukker 30 minutter før afgang.

Herover: Menukortet på Alsie Express med mange lokale lækkerier

Flybranchen.dk var inviteret af Alsie Express


Posted

in

,

by