airberlin i betalingsstandsning

Af Kenneth Karskov
Det næststørste tyske flyselskab, airberlin, er trådt i betalingsstandsning. Flyselskabet har længe kæmpet med røde tal på bundlinjen. airberlins historie strækker sig tilbage til 1978, men især de seneste ti år har været hårde ved selskabet. Skiftende direktører har haft skiftende tilgange til selskabets rolle i flybranchen, men uanset disse anstrengelser har airberlin haft underskud på driften i alle år siden 2008. Det store mellemøstlige flyselskab Etihad ejer 29% af aktierne i airberlin, og hidtil har araberne holdt en økonomisk hånd under det tyske selskab. Det er denne udstrakte hånd, som nu er blevet fjernet, og dermed kan airberlin ikke længere operere. airberlin flyver flere gange dagligt fra Danmark til Tyskland.


Posted

in

by