RSS

Finnair lancerer syvende destination i Kina

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

At den hurtigste vej til Asien går via Helsinki, har længe været Finnairs store salgsargument. Antallet af asiatiske destinationer, som man kan flyve til via Helsinki, er da også imponerende, og nu tilføjer finnerne endnu et eksotisk rejsemål.

Den kinesiske millionby Nanjing bliver næste mål for det finske flyselskab, der dermed kommer op på syv ruter til Kina. Til sammenligning flyver SAS kun til tre kinesiske destinationer, nemlig Beijing og Shanghai fra København samt Hongkong fra Stockholm.

”Vi kan se, at interessen for rejser til Kina og Japan vokser og vokser, og det gælder bestemt også hos danskerne, så vi er virkelig begejstret for at kunne tilbyde Nanjing som helt ny Finnair destination,” siger Robert Lönnblad, chef for Finnair Skandinavien.

Nanjing 南京 betyder “den sydlige hovedstad” på kinesisk (ligesom Beijing 北京 betyder “Den nordlige hovedstad) og ligger 300 km vest for Shanghai. Byen tæller 8 millioner indbyggere og har status som en af de vigtigste steder i de sidste 1000 års kinesiske historie. Nanjing har tjent som hovedstad i flere perioder, senest fra 1927 til 1949.

En af de særlige ting ved Nanjing er, at bymuren fra 1300-tallet stadig står intakt. Dertil kommer flere smukke templer, særligt Confucius templet er populært blandt turister, ligesom paladsruiner og Ming gravene er store turistattraktioner. Sidstnævnte er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Hidtil har Lufthansa været eneste europæiske flyselskab med en rute til Nanjing, men når første Finnair fly letter fra Helsinki d. 13. maj 2018 bliver konkurrencen intensiveret. Derefter vil Finnair flyve tre gange ugentligt til Nanjing med en Airbus A330.

Nanjing bliver den syvende kinesiske destination for Finnair. De seks andre er Beijing, Shanghai, Xi’an, Chongqing, Guangzhou og Hongkong.

Samtidig med etableringen af den nye rute til Kina, skruer flyselskabet op for antallet af afgange til Tokyo, Bangkok, Delhi, Chicago og San Francisco. Tokyo får således to daglige afgange fra næste sommer, ligesom der tilføjes tre ugentlige afgange på Bangkok-ruten, så der ugentlig flyves ti gange om sommeren og 16 om vinteren til den thailandske hovedstad.

Finnair flyver dagligt fra både København og Billund. Ruten til Billund vil næste sommer få endnu flere frekvenser end i dag, oplyser Finnair ved samme lejlighed.

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…