RSS

BREAKING NEWS

Ekstra fly over jul og nytår

Af Kenneth Karskov // Emirates indsætter ekstrafly for at hamle op med efterspørgslen fra solhungrende danskere, der vil til Asien over jul og nytår. For mens en stor del af nationen har travlt med at tilberede and og lave risalamande, så er der nogle som …

Nu kan du flyve til Beirut året rundt

Af Kenneth Karskov // Middle East Airlines forlænger sommerruten fra København til Beirut, så flyvningerne fortsætter hele vinteren med. Planen var ellers at lukke ruten ned i de kolde vintermåneder, men Middle East Airlines - ofte kaldet "MEA" - har fået blo…

Finnair lancerer helt ny Premium Economy

Af Kenneth Karskov // Finnair vil introducere en helt ny kabineklasse på selskabets langdistancefly. Fra slutningen af næste år, vil passagererne på de finske fly kunne sætte sig til rette i en separat Premium Economy kabine, som bliver en mellemting mellem E…

  • 1
  • 2
  • 3

Finnair lancerer syvende destination i Kina

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

At den hurtigste vej til Asien går via Helsinki, har længe været Finnairs store salgsargument. Antallet af asiatiske destinationer, som man kan flyve til via Helsinki, er da også imponerende, og nu tilføjer finnerne endnu et eksotisk rejsemål.

Den kinesiske millionby Nanjing bliver næste mål for det finske flyselskab, der dermed kommer op på syv ruter til Kina. Til sammenligning flyver SAS kun til tre kinesiske destinationer, nemlig Beijing og Shanghai fra København samt Hongkong fra Stockholm.

”Vi kan se, at interessen for rejser til Kina og Japan vokser og vokser, og det gælder bestemt også hos danskerne, så vi er virkelig begejstret for at kunne tilbyde Nanjing som helt ny Finnair destination,” siger Robert Lönnblad, chef for Finnair Skandinavien.

Nanjing 南京 betyder “den sydlige hovedstad” på kinesisk (ligesom Beijing 北京 betyder “Den nordlige hovedstad) og ligger 300 km vest for Shanghai. Byen tæller 8 millioner indbyggere og har status som en af de vigtigste steder i de sidste 1000 års kinesiske historie. Nanjing har tjent som hovedstad i flere perioder, senest fra 1927 til 1949.

En af de særlige ting ved Nanjing er, at bymuren fra 1300-tallet stadig står intakt. Dertil kommer flere smukke templer, særligt Confucius templet er populært blandt turister, ligesom paladsruiner og Ming gravene er store turistattraktioner. Sidstnævnte er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Hidtil har Lufthansa været eneste europæiske flyselskab med en rute til Nanjing, men når første Finnair fly letter fra Helsinki d. 13. maj 2018 bliver konkurrencen intensiveret. Derefter vil Finnair flyve tre gange ugentligt til Nanjing med en Airbus A330.

Nanjing bliver den syvende kinesiske destination for Finnair. De seks andre er Beijing, Shanghai, Xi’an, Chongqing, Guangzhou og Hongkong.

Samtidig med etableringen af den nye rute til Kina, skruer flyselskabet op for antallet af afgange til Tokyo, Bangkok, Delhi, Chicago og San Francisco. Tokyo får således to daglige afgange fra næste sommer, ligesom der tilføjes tre ugentlige afgange på Bangkok-ruten, så der ugentlig flyves ti gange om sommeren og 16 om vinteren til den thailandske hovedstad.

Finnair flyver dagligt fra både København og Billund. Ruten til Billund vil næste sommer få endnu flere frekvenser end i dag, oplyser Finnair ved samme lejlighed.