Over 15.000 til flyshow i Roskilde

Af Kenneth Karskov
15.500 lagde vejen forbi Roskilde Lufthavn i weekenden til det store Roskilde Airshow. Showet bliver afholdt hvert andet år i den lille sjællandske lufthavn, og er en slags “Roskilde Festival” for flynørder. Årets udgave af Roskilde Airshow bød på flere store oplevelser. På asfalten stod over 25 forskellige fly og helikoptere, en kombination af nye og gamle samt små og store maskiner. Et dansk F16 fly stod på græsset, så både børn og voksne kunne prøve at sætte sig i det lille cockpit. Forholdene er små i et kampflyy, men det er ikke svært at forestille sig den forrygende udsigt, når flyet er i luften. På åbningsdagen fredag var der arrangeret tusmørke show med en række spektakulære opvisninger. Svævefly med pyroteknik og musik, en Super Puma helikopter fra det schweiziske luftvåben der affyrede flares – der normalt bruges som værn mod varmesøgende missiler – og et Rafale kampfly fra det franske luftvåben, der flænsede den sjællandske aftenhimmel. Det så imponerende ud, da Rafale kampflyet satte afterburner på og den store flamme egenhændigt kunne oplyse himlen. Samtidig blev opvisningen uden tvivl soundtracket til en festlig fredag aften i mange omkringliggende huse, for flyets enorme lydtryk efterlod ingen tvivl om, at noget særligt var i luften. I 2015 besøgte 14.500 mennesker Roskilde Airshow, så besøgstallet i år er således en smule højere end for to år siden. [caption id="attachment_8746" align="alignnone" width="1200"] Svævefly med pyrotekniske effekter (foto: Roskilde Airshow)[/caption]


Posted

in

by