RSS

BREAKING NEWS

Luftbro til Folkemødet 2019 med 50 EKSTRA afgange

Af Kenneth Karskov // Hvis du aldrig har været til Folkemødet på Bornholm, så kan det være overvældende at læse, at et flyselskab må indsætte hele 50 ekstra afgange for at dække efterspørgslen. Folkemødet samler over 100.000 mennesker i Allinge på Bornholm…

Ekstra fly over jul og nytår

Af Kenneth Karskov // Emirates indsætter ekstrafly for at hamle op med efterspørgslen fra solhungrende danskere, der vil til Asien over jul og nytår. For mens en stor del af nationen har travlt med at tilberede and og lave risalamande, så er der nogle som …

Nu kan du flyve til Beirut året rundt

Af Kenneth Karskov // Middle East Airlines forlænger sommerruten fra København til Beirut, så flyvningerne fortsætter hele vinteren med. Planen var ellers at lukke ruten ned i de kolde vintermåneder, men Middle East Airlines - ofte kaldet "MEA" - har fået blo…

  • 1
  • 2
  • 3

Verdens mest ubrugelige lufthavn får snart første flyrute

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Verdens mest ubrugelige lufthavn, kalder de britiske medierne konsekvent den to milliarder dyre lufthavn på øen Sankt Helena. Den afsidesliggende vulkanø er britisk territorium med under 5.000 indbyggere.

For selv om byggeriet er afsluttet, og en af de mest isolerede øer i verden dermed har fået sin lufthavn, så lader den første flyrute stadig vente på sig her mere end et år efter åbningen af lufthavnen.

Nu ser der dog ud til at ske noget.

Det privatejede sydafrikanske flyselskab Airlink har været på besøg i den skandaleramte lufthavn med et Embraer E190 fly. Efter seks timers flyvning landede maskinen sikkert på Sankt Helena med et team på 34 mennesker.

Over de næste to dage blev 13 testflyvninger gennemført, og forventningen er nu, at en dato for ruteåbning snart bliver offentliggjort. Ruten vil gå fra Sankt Helena til Johannesburg i Sydafrika, den store lufthavn i regionen med flyforbindelser til det meste af verden.

Sankt Helena er en britisk koloni beliggende i den sydlige del af Atlanterhavet, ca. 2000 km vest for Afrikas kyst. Området er præget af stærke kastevinde, og derfor har det hidtil ikke være muligt at etablere almindelig rutetrafik.

Lufthavnen på Sankt Helena er et af Storbritanniens dyreste offentlige byggerier målt i forhold til indbyggertallet: 400.000 kroner pr. øboer er prisen for byggeriet.

Tanken er, at nye flyruter skal drive fremgang på øen, så Sankt Helena på sigt kan blive økonomisk uafhængig. I dag overlever det lille samfund takket være midler fra Storbritannien.

Den nye rute til Johannesburg vil blive fløjet én gang om ugen. Det er således en meget bekostelig affære med bygning af lufthavnen samt drift af stedet for én gang om ugen at kunne modtage et Embraer 190 med under 100 passagerer.

Dertil kommer, at flyselskabet én gang om måneden vil flyve fortsætte ruten til en endnu mere afsidesliggende ø, Ascension, ca. 1300 km nordvest for Sankt Helena.

Kun få skibe anløber Sankt Helena, og således lever de 4.534 indbyggere et isoleret liv, og ser blot 3.000 rejsende om året. Disse ankommer i dag med postskibet RMS St Helena, som er det eneste fartøj med regelmæssige sejladser til Sankt Helena.

“Verdens mest ubrugelige lufthavn” er tæt på ruten med flyselskabet Airlink (foto: St Helena Government / PR)

ANDRE NYHEDER FRA FLYBRANCHEN.DK

Kig ind i Thailands dyreste hotel

Vil du betale en formue for et hotel bygget i træ, hvor alle går barfodet rundt og personalet er klædt…

Luftbro til Folkemødet 2019 med 50 EKSTRA afgange

Af Kenneth Karskov // Hvis du aldrig har været til Folkemødet på Bornholm, så kan det være overvældende at læse, at…

Ekstra fly over jul og nytår

Af Kenneth Karskov // Emirates indsætter ekstrafly for at hamle op med efterspørgslen fra solhungrende danskere, der vil til Asien over…

Nu kan du flyve til Beirut året rundt

Af Kenneth Karskov // Middle East Airlines forlænger sommerruten fra København til Beirut, så flyvningerne fortsætter hele vinteren med. Planen var…

Finnair lancerer helt ny Premium Economy

Af Kenneth Karskov // Finnair vil introducere en helt ny kabineklasse på selskabets langdistancefly. Fra slutningen af næste år, vil passagererne…

Icelandair overtager konkurrenten WOW air

Af Kenneth Karskov // Den islandske flykrig ser ud til at have fundet en vinder. Icelandair med sine 81 år på…

Nu gælder Ryanairs nye regler: Håndbagage koster ekstra

Af Kenneth Karskov // Fra 1. november koster det ekstra at have en rullekuffert med i kabinen hos Ryanair. Det var…

Første rute fra Europa til amerikansk sydstatsby

Af Kenneth Karskov // Engang hed byen Charles’ Towne. Det blev så til Charleston, og i brede kredse er byen måske…