Eksperiment: Kineser skal bo 30 dage i Helsinki lufthavn

Af Kenneth Karskov
Normalt vil de rejsende gerne tilbringe så kort tid i lufthavnen som muligt. Selvom der bliver investeret store summer i shopping, madsteder og oplevelser, så foretrække de fleste stadig korte ‘layovers’, for selv den bedste lufthavn i verden bliver kedelig efter nogle timer. Nu vil en kinesisk tv-stjerne og influencer, Ryan Zhu, gøre det stik modsatte. Han vil lave verdens længste layover og flytte ind i Helsinki lufthavn i 30 dage. Under hashtagget #LIFEINHEL vil Ryan Zhu hver dag rapportere fra livet i lufthavnen. Tanken er, at han dagligt skal gennemføre forskellige udfordringer, og sende det hele hjem til Kina i en skøn blanding af quiz, reality tv og sociale medier. Helsinki Lufthavn vil med kampagnen forsøge at charmere sig ind på millioner af kinesere, som er en stor potentiel målgruppe for lufthavnen i den finske hovedstad. Netop Kina er en vigtig del af Finnairs forretning og sammen med Helsinki Lufthavn har flyselskabet en strategi om, at gøre Helsinki til det foretrukne bindeled mellem Europa og Asien. Finnair er allerede stærkt repræsenteret i Kina og har netop annonceret den syvende destination i landet, Nanjing, som finnerne vil betjene fra maj næste år. På nogle af Finnairs ruter er de kinesiske passagerer i overtal, og således er tanken at #LIFEINHEL skal få endnu flere kinesere til at ville rejse via Helsinki, når de skal til Europa. I centrum for #LIFEINHEL står den 33-årige kinesiske skuespiller og tv-stjerne Ryan Zhu (朱晓辉). Han har bl.a. medvirket i Kinas udgave af Vild med Dans samt i flere film og tv-serier. Ryan Zhu har over 138.000 følgere på Weibo, Kinas svar på Twitter, samt 134.000 følgere på Yizhibo, en kinesisk live-streaming tjeneste. Med til at tilrettelægge forløbet er en af bagmændene bag reality-tv konceptet Survivor (på dansk “Robinson Ekspeditionen”), og startskuddet til fortællingen om Ryan Zhus 30 dage i Helsinki Lufthavn starter d. 10. oktober. Se med på https://www.lifeinhel.tv/


Posted

in

by