RSS

BREAKING NEWS

Klimabevidst? Du kan flyve hjem fra USA på biobrændstof

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Hvis du er klimabevidst og gerne vil flyve lidt grønnere, så giver flyselskabet KLM nu mulighed for at flyve hjem fra San Fransisco på biobrændstof. Biobrændstof er 2-3 gange så dyrt som almindeligt flybrændstof, og derfor er det en s…

Her er CPHs 10. direkte rute til Frankrig

Nyheder

Af Kenneth Karskov // København får sin tiende rute til Frankrig, når easyJet til foråret begynder at flyve direkte til Nantes. Dermed er Københavns Lufthavn vokset fra syv til ti franske ruter i løbet af blot to år. "Nantes er et utroligt spændende rejse…

Flyselskab i betalingsstandsning

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Brasiliens fjerdestørste flyselskab er kommet så meget i problemer, at selskabet er gået i betalingsstandsning. Det er Avianca Brasil, som ikke længere kan betale regningerne. De brasilianske regler gør, at selskabet kan fortsætte fly…

SAS løfter Eurobonus med to nye features

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Fremover kan du samle bonuspoint med familie og venner, når du opsparer i SAS Eurobonus programmet. Den nye feature hedder "Point sharing", og er den ene af to nyheder fra SAS. Den anden nyskabelse er et livsvarigt guldkort, kaldet "L…

CPHs nyeste Kina-rute er i luften

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Den nye flyforbindelse mellem København og Chengdu i Kina er officielt åbnet. Lufthavnen havde inviteret på fint besøg til åbningen af ruten, så det første fly kunne komme afsted på fornemmeste vis. Erhvervsminister Rasmus Jarlov var dog…

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Glem Delhi og Mumbai: Nu rykker Sydindien

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

“Det her er en milepæl for os,” siger Guarang Shetty fra Indiens næststørste flyselskab, Jet Airways, da han tager mikrofonen. Den 29. oktober åbner selskabet en ny rute fra Amsterdam til Bengaluru i Sydindien, og dermed tager selskabet hul på et nyt kapitel.

Den nye rute til Sydindien blev annonceret på et velbesøg pressemøde i Amsterdam, og mens vi i Danmark knap kan få armene ned over den ny-åbnede rute fra København til Indiens hovedstad Delhi, så er Amsterdam anderledes godt forbundet til verdens største demokrati.

“Med vores rute til Bengaluru får vi vores tredje forbindelse til Holland i tillæg til Mumbai og Delhi”, fortæller topchefen på pressemødet på det prestigefyldte Amstel Hotel i Amsterdam.

Jet Airways har etableret en europæisk hub i den hollandske storlufthavn. Det er ikke mere end halvandet år siden, at selskabet tog hul på flyvninger til Amsterdam, og siden er det gået stærkt for Indiens næststørste flyselskab.

Fra Amsterdam flyver Jet Airways til Mumbai og Delhi, fremover også Bengaluru i Sydindien samt fra Amsterdam til Toronto i Canada.

“Det er helt oplagt med en rute til Bengaluru. Det er Indiens uofficielle IT-hovedstad og ruten giver adgang til 11 rejsemål i Sydindien”, supplerer Samir Chada, General Manager i Benelux for Jet Airways.

Dermed markerer ruten en interessant tendens: Sydindien rykker. Indien er ikke længere kun Delhi og Mumbai, men også andre byer, der har vokset sig store og betydningsfulde.

Bengaluru (tidligere stavet Bangalore) er Indiens tredjestørste by med over 8 millioner indbyggere, og læg dertil, at den indiske middelklasse i dag tæller 200 millioner, så trafikken vokser ud af byer, som ikke tidligere har haft direkte ruter til Europa.

Mens en lang række flyselskaber flyver til Mumbai og Delhi, så er der få, som binder an med Sydindien. Det skal den nye rute lave om på, og selvom det er oplagt at se Bengaluru-ruten som en flyvning med mange pengestærke forretningsrejsende, så er det ikke nødvendigvis tilfældet, lyder det fra flyselskabet.

“Vi ser et godt miks af forretningsrejsende og turister. Det er hvad alle flyselskaber gerne vil se i en ny rute, og læg dertil luftfragten, som er en vigtig del af vores forretning”, forklarer Guarang Shetty.

“Vi ser også at flere rejsende har mod på kortere ture til Indien. Det behøver ikke længere være lange rejser til de klassiske turistdestinationer, og glem heller ikke at trafikken også går den anden vej – indere som vil til Europa, fortsætter han.

Det 24 år gamle Jet Airways er i dag Indiens næststørste flyselskab med 113 fly og 649 daglige afgange. Selskabet tilbyder gode forbindelser til og fra Danmark med partneren KLM, som giver one-stop forbindelser til Sydindien fra Aalborg, Billund og København.

Herover: Jet Airways pressemøde i Amsterdam (foto: Kenneth Karskov)

Flere nyheder

Klimabevidst? Du kan flyve hjem fra USA på biobrændstof

Af Kenneth Karskov // Hvis du er klimabevidst og gerne vil flyve lidt grønnere, så giver flyselskabet KLM nu mulighed for…

Her er CPHs 10. direkte rute til Frankrig

Af Kenneth Karskov // København får sin tiende rute til Frankrig, når easyJet til foråret begynder at flyve direkte til Nantes.…

Flyselskab i betalingsstandsning

Af Kenneth Karskov // Brasiliens fjerdestørste flyselskab er kommet så meget i problemer, at selskabet er gået i betalingsstandsning. Det er…

SAS løfter Eurobonus med to nye features

Af Kenneth Karskov // Fremover kan du samle bonuspoint med familie og venner, når du opsparer i SAS Eurobonus programmet. Den…

CPHs nyeste Kina-rute er i luften

Af Kenneth Karskov // Den nye flyforbindelse mellem København og Chengdu i Kina er officielt åbnet. Lufthavnen havde inviteret på fint…

“Sir, we have upgraded you to Business Class”

Af Kenneth Karskov // “Sir, we have upgraded you to Business Class”. Det findes ganske enkelt ikke en bedre sætning at…

For første gang i 6 år får alliance nyt medlem

Af Kenneth Karskov // Det marrokanske flyselskab Royal Air Maroc træder ind i oneworld alliancen. Det er første gang i seks…

Stort selskab forlader fly-alliance

Af Kenneth Karskov // 85 millioner årlige passagerer. Det tal alene gør China Southern Airlines til en magtfaktor i kinesisk luftfart…

Undersøgelse: Vi prioriterer komfort og kort rejsetid højest

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines har bedt analyseinstituttet YouGov om at undersøge, hvad der er vigtigst for danske rejsende, når…