KLMs jorden-rundt-reporter: Her er 5 steder du SKAL se

Af Kenneth Karskov
Da flyselskabet KLM tidligere på året søgte en jorden-rundt-reporter til at rapportere de gode nyheder hjem fra verdens afkroge, blev selskabet væltet bagover af responsen. 28-årige Monna Abdela Ali fra Danmark endte med at få jobbet, og tog i september hul på en 90-dages tur rundt i 12 lande på det hollandske flyselskabs regning. Flybranchen.dk har bedt hende give fem bud på destinationer, som SKAL opleves på baggrund af hendes tur rundt i verden. 1. Befolkningen i Malaysia “Jeg mødte mange helte og helterinder uden kapper, men Mr. Yam fra Malaysia gjorde et særligt stort indtryk hos mig”, fortæller Monna Abdela Ali. I 2016 besøgte næsten 27 millioner turister Malaysia. Landet er kendt for sit fremragende køkken, smukke strande, frodige teplantager, vidunderlige paradisøer og en imødekommende lokalbefolkning. “Efter at have mistet synet i 2008 har Mr. Yam lært sig selv at bruge computere, smartphones samt musikinstrumenter og har derigennem genvundet sin selvstændighed. Hans vilje til ikke at lade hans handicap hindre ham i livet var utroligt inspirerende at være omkring,” fortæller hun om mødet med Mr. Yam. 2. Singapores naturpark “Turens turens vildeste og mest spændende must-see-seværdighed må være Gardens by the Bay i Singapore”, fortsætter Monna. Singapore er mest kendt som en business-destination, hvor turister blot tilbringer nogle få dage på gennemrejse. Landet er på størrelse med Bornholm og rummer 5½ millioner mennesker, men faktisk kan den lille ø-stat også prale af en række spændende turistattraktioner, bl.a. flere store forlystelsesparker, verdens største akvarium og “Gardens by the Bay”. “Gardens by the Bay er er en naturpark i Singapore med fokus på botanik, biodiversitet og green-tech,” beretter Monna begejstret. 3. Japans mange overraskelser “Den mest spændende by var Tokyo i Japan”, mener KLMs jorden-rundt-reporter. Japans hovedstad er ikke kun en pulserende storby med alt det bedste fra Japan, men også stedet for noget af det bedste sushi, denne verden kan byde på. For at finde den allerbedste sushi er det blot at gå i hælene på de lokale kontorfolk, der forlader deres pladser omkring frokosttid for at søge ud i Tokyos gader i jagten på en frokostplatte med ris og rå fisk. De små lokale steder er ofte billige efter japanske forhold, og sushien er bedre end noget der laves i Danmark. “Der er så mange sider til Tokyo og det er en by, hvor man kan blive overrasket på hvert gadehjørne”, tilføjer Monna Abdela Ali. 4. Maden i Malaysia og Singapore “Jeg husker maden i Malaysia som er en unik sammensætning af de bedste asiatiske køkkener og et sandt fusionskøkken af himmelske smagsoplevelser,” siger Monna om de bedste madoplevelser på turen. “Men det var en særlig mad-oplevelse da jeg fik en lækker kyllingeret fra et lille gadekøkken i China Town i Singapore ved navn ‘Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle’ fra Mr. Hawker, som er udmærket med en Michelin-stjerne, og retten kostede blot 13 danske kroner”. 5. Den positive overraskelse: Indien “Jeg var på forhånd præget af negative beretninger om at være en solo-rejsende kvinde i Indien,” fortæller Monna om hendes forhåndsindtryk af den destination, der endte med at overraske hende mest positivt. “Da jeg fik af vide at Indien var en af mine destinationer, glædede jeg mig til at danne mine egne indtryk af landet og blive positivt overrasket, hvilket jeg gjorde. Faktisk er Indien èn af de destinationer jeg ønsker at tage tilbage til,” siger hun. Monna Abdela Ali besøgte i alt 12 lande som KLMs jorden-rundt-reporter: Equador, Panama, Mexico, Japan, Vietnam, Malaysia, Singapore, Indien, Kenya, Tanzania og Senegal. [caption id="attachment_9277" align="alignnone" width="1200"] KLMs jorden-rundt-reporter i Japan (foto: Monna Abdela Ali)[/caption]


Posted

in

by