Ny Baltikum-rute til København

Af Kenneth Karskov
Flyselskabet Nordica vil åbne en ny rute til Københavns Lufthavn. Selskabet er dog ikke nyt på vore breddegrader, for i forvejen har Nordica en rute fra København til Groningen i Holland og dets datterselskab udfører en række flyvninger for SAS. Nu vil Nordica begynde at flyve mellem København og Tallinn. Nordica har hjemme i Estland og derfor er det oplagt at selskab vil forbinde den estiske og danske hovedstad. “Skandinaviens største lufthavn er ved at udvikle sig til Nordicas anden hjemmebase. Vi opererer allerede en række ruter for SAS såvel som charterflyvninger, så åbningen af Tallinn-København virker som et naturligt led i vores udvikling”, siger Jaan Tamm fra Nordica. Første fly letter d. 27. april 2018, og herefter vil Nordica flyve 11 gange om ugen mellem Tallinn og København. Samtidig skruer Nordica også op for ruten mellem København og Groningen. Nordica åbnede ruten sidste år med to daglige rundture på hverdage samt en enkel returflyvning om søndagen. Fra d. 31. marts 2018 kommer også en lørdagsafgang, så selskabet fremover flyver alle ugens syv dage på ruten til det nordlige Hollands største by. Nordica blev grundlagt i 2015 og er ejet af den estiske stat. Nordicas datterselskab “Regional Jet”, der udfører flyvninger for SAS, er ejet delvist (49%) af LOT Polish Airlines. [caption id="attachment_9259" align="alignnone" width="1200"] Nordicas Canadair CRJ-900 (foto: Nordica / PR)[/caption]


Posted

in

by