RSS

Qatar Airways med større fly: Indsætter A350 til CPH

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Qatar Airways skruer op for ruten til København, når selskabet fra efteråret bytter Dreamliner flyet ud med de større Airbus A350 maskiner. Tidligere har der været rygter fremme om en tredje daglig afgang fra København til Doha, men tilsyneladende vælger Qatar Airways at besvare den stigende efterspørgsel med større fly.

I øjeblikket sender Qatar Airways Boeing 787-8 fly til København, men fra 1. august 2018 vil aftenflyet (QR163 og QR164) blive med en Airbus A350 og en måned senere – d. 1. september 2018 – bliver også den anden daglige Qatar Airways afgang med de splinternye Airbus fly (QR161 og 162 samt QR159 og QR160).

Dermed bliver der plads til flere passagerer på ruten mellem København og Doha med det femstjernede flyselskab. Med Airbus A350-900 går Qatar Airways fra 254 til 283 passagerer på hver af sine 14 ugentlige afgange mellem Danmark og Qatar.

Airbus A350-900 har plads til 283 passagerer på Economy Class, hvor de nuværende Dreamliner fly har 254 sæder. Samtidig har A350 flyet endnu flere pladser på Business Class, hvor selskabet går fra 22 Business Class pladser på Dreamliner flyet til 36 sæder på A350 flyet.

Både Dreamliner og A350 er blandt verdens mest moderne, brændstoføkonomiske og støjsvage fly, så Qatar Airways bytter “blot” en fremragende flyver ud med en anden. Der er ikke tale om en forringelse i produktet ombord – snarere tværtimod.

Forskellen i komforten er lille, men dog ikke ubetydelig. Airbus A350 er 12cm bredere end Dreamliner flyet, hvilket giver en smule mere plads i flyet. Det betyder, at Airbus flyet har højere til loftet, hvilket giver en følelse af en mere rummelig kabine, og samtidig mulighed for bredere sæder.

På Qatars A350 fly er Economy Class fortsat indrettet i 3-3-3 konfiguration ligesom på Dreamliner maskinen, ligesom Business Class kabinen er fastholdt i den populære opstilling 1-2-1, som giver alle passagerer adgang til midtergangen.

Flyene vil være angivet som “359” i mange online flytabeller, hvilket er forkortelse for Airbus A350-900. Qatar Airways indsætter også A350 fly på ruten til Stockholm, hvilket sker allerede fra 1. juni 2018.

To daglige afgange med A350 fra København til Doha fra 1. september 2018 (foto: Skærmprint fra Qatar Airways hjemmeside)

 

Flere nyheder

Er flyselskabernes "luksusmåltider" pengene værd?

Af Kenneth Karskov// Du skal ikke have fløjet mange gange, førend du levende kan forestille dig dette scenarie: Foran dig…

Billund Lufthavn på jagt efter vild rekord: Vil fordoble passagertallet

Af Kenneth Karskov // Billund lufthavn vil være endnu større og investerer mange hundrede millioner i nye bygninger og anlæg. Det…

Suite med egen dør: Her er British Airways' nye Business…

British Airways har løftet sløret for deres længe ventede nye Business Class. Og det er artige sager, som…

Lufthansa vokser: 10% flere rejsende fra Danmark

Lufthansa gruppen har godt fat i de flyrejsende fra Danmark. I løbet af 2018 steg trafikken med over 10% til…

Norwegian åbner ny dansk indenrigsrute

Af Kenneth Karskov // Norwegian åbner en ny dansk indenrigsrute, når det norske lavprisselskab kaster sig over ruten København-Billund. I forvejen…

Test: easyJet - skrabet, men fint

Af Kenneth Karskov // Flyselskab: easyJet Rute: Berlin Tegel til København Rutenummer: U2 5687 Klasse: Lavpris easyJet er et af Europas originale lavprisselskaber. Hvad der…