RSS

BREAKING NEWS

Luftbro til Folkemødet 2019 med 50 EKSTRA afgange

Af Kenneth Karskov // Hvis du aldrig har været til Folkemødet på Bornholm, så kan det være overvældende at læse, at et flyselskab må indsætte hele 50 ekstra afgange for at dække efterspørgslen. Folkemødet samler over 100.000 mennesker i Allinge på Bornholm…

Ekstra fly over jul og nytår

Af Kenneth Karskov // Emirates indsætter ekstrafly for at hamle op med efterspørgslen fra solhungrende danskere, der vil til Asien over jul og nytår. For mens en stor del af nationen har travlt med at tilberede and og lave risalamande, så er der nogle som …

Nu kan du flyve til Beirut året rundt

Af Kenneth Karskov // Middle East Airlines forlænger sommerruten fra København til Beirut, så flyvningerne fortsætter hele vinteren med. Planen var ellers at lukke ruten ned i de kolde vintermåneder, men Middle East Airlines - ofte kaldet "MEA" - har fået blo…

  • 1
  • 2
  • 3

Sådan flyver du til Danmarks VM kampe

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Lodtrækningen til Danmarks pulje til VM i fodbold i Rusland næste sommer fandt sted i fredags, og ved den lejlighed blev det fastlagt, at Danmarks tre indledende kampe ved VM i Rusland er som følger:

  • 16. juni: Danmark – Peru i Saransk
  • 21. juni: Australien – Danmark i Samara
  • 26. juni: Frankrig – Danmark i Moskva

VM i fodbold afholdes i 11 byer i Rusland, og Danmark skal spille de tre indledende kampe i Moskva, Samara og Saransk. Især sidstnævnte – Saransk – vil blive en udfordring for de medrejsende dansk fans.

Saransk: Danmark – Peru

Danmarks første VM-kamp mod Peru spilles i Saransk, der er hovedstaden i republikken Mordovia. Byen ligger i den østlige det af det centrale Rusland og tæller knap 300.000 indbyggere.

Saransk er den sværeste af VM-byerne at komme til. Saransk Airport – eller på russisk: Аэропорт Саранск (lufthavnskode SKX) – er som udgangspunkt en international lufthavn, men er i øjeblikket under renovering.

Det forventes at lufthavnen genåbner d. 1. februar 2018, og samtidig vil to nye flyruter blive etableret til den lille lufthavn, henholdsvis en rute med flyselskabet Pobeda til Moskva Vnukovo (VKO) samt S7 Airlines til Moskvas Domodedovo (DME).

En anden mulighed er at tage toget fra Moskva til Saransk, en strækning på ca. 650 km. Inden du booker skal du være opmærksom på, at mange hoteller i Saransk allerede nu melder om alt udsolgt. Givetvis bliver værelserne frigivet tættere på VM, men det er i hvert fald en usikkerhed, du skal tage med i ligningen.

Samara: Australien – Danmark

Samara er Ruslands sjettestørste by med 1,1 mio. indbyggere. Det betyder, at infrastrukturen er veludviklet og flyforbindelserne hertil gode og den nærliggende lufthavn – Kurumoch International Airport (lufthavnskode: KUF) – har forbindelser til Frankfurt, Helsinki og Prag.

Især de to sidstnævnte giver mulighed for at nå til Samara med kun ét stop fra København ombord på henholdsvis Czech Airlines og Finnair. Dertil kommer op til 10 daglige flyvninger til hovedstaden Moskva samt ruter til flere andre store russiske byer, bla. St. Petersborg, Vladivostok og Perm.

Moskva: Frankrig – Danmark

Moskva er klart den nemmeste af VM-byerne at besøge. Den russiske hovedstad er en storby med 13 millioner indbyggere, og Aeroflot flyver direkte fra København til den russiske hovestad – faktisk to gange dagligt. Turen tager to-og-en-halv time.

En lang række andre flyselskaber flyver til Moskva, så med et stop undervejs i en europæisk hovedstad er valgmulighederne mange. Flyselskabet airBaltic har hurtige forbindelser via Riga i Letland til Moskva samt fire andre VM-byer (St. Petersborg, Kaliningrad, Sochi og Kazan).

Mens turen med airBaltic er længere end den direkte rute, så er det trods alt en rejse, som fra starten bevæger sig i den rigtige retning. Andre selskaber vil også kunne tilbyde billetter til Moskva, men vær dog opmærksom på, at flere af disse – f.eks. Lufthansa, British Airways og KLM – tager dig på en større omvej ned til deres respektive hubs førend du begynder at bevæge dig mod nord op til Rusland.

Rigtig god tur – og kom så Danmark!

Danmarks kampprogram

Danmark – Peru (16. juni i Saransk)
Australien – Danmark (21. juni i Samara)
Frankrig – Danmark (26. juni i Moskva)

ANDRE NYHEDER FRA FLYBRANCHEN.DK

Kig ind i Thailands dyreste hotel

Vil du betale en formue for et hotel bygget i træ, hvor alle går barfodet rundt og personalet er klædt…

Luftbro til Folkemødet 2019 med 50 EKSTRA afgange

Af Kenneth Karskov // Hvis du aldrig har været til Folkemødet på Bornholm, så kan det være overvældende at læse, at…

Ekstra fly over jul og nytår

Af Kenneth Karskov // Emirates indsætter ekstrafly for at hamle op med efterspørgslen fra solhungrende danskere, der vil til Asien over…

Nu kan du flyve til Beirut året rundt

Af Kenneth Karskov // Middle East Airlines forlænger sommerruten fra København til Beirut, så flyvningerne fortsætter hele vinteren med. Planen var…

Finnair lancerer helt ny Premium Economy

Af Kenneth Karskov // Finnair vil introducere en helt ny kabineklasse på selskabets langdistancefly. Fra slutningen af næste år, vil passagererne…

Icelandair overtager konkurrenten WOW air

Af Kenneth Karskov // Den islandske flykrig ser ud til at have fundet en vinder. Icelandair med sine 81 år på…

Nu gælder Ryanairs nye regler: Håndbagage koster ekstra

Af Kenneth Karskov // Fra 1. november koster det ekstra at have en rullekuffert med i kabinen hos Ryanair. Det var…

Første rute fra Europa til amerikansk sydstatsby

Af Kenneth Karskov // Engang hed byen Charles’ Towne. Det blev så til Charleston, og i brede kredse er byen måske…