Sådan flyver du til Danmarks VM kampe

Af Kenneth Karskov

Lodtrækningen til Danmarks pulje til VM i fodbold i Rusland næste sommer fandt sted i fredags, og ved den lejlighed blev det fastlagt, at Danmarks tre indledende kampe ved VM i Rusland er som følger:

  • 16. juni: Danmark – Peru i Saransk
  • 21. juni: Australien – Danmark i Samara
  • 26. juni: Frankrig – Danmark i Moskva

VM i fodbold afholdes i 11 byer i Rusland, og Danmark skal spille de tre indledende kampe i Moskva, Samara og Saransk. Især sidstnævnte – Saransk – vil blive en udfordring for de medrejsende dansk fans.

Saransk: Danmark – Peru

Danmarks første VM-kamp mod Peru spilles i Saransk, der er hovedstaden i republikken Mordovia. Byen ligger i den østlige det af det centrale Rusland og tæller knap 300.000 indbyggere.

Saransk er den sværeste af VM-byerne at komme til. Saransk Airport – eller på russisk: Аэропорт Саранск (lufthavnskode SKX) – er som udgangspunkt en international lufthavn, men er i øjeblikket under renovering.

Det forventes at lufthavnen genåbner d. 1. februar 2018, og samtidig vil to nye flyruter blive etableret til den lille lufthavn, henholdsvis en rute med flyselskabet Pobeda til Moskva Vnukovo (VKO) samt S7 Airlines til Moskvas Domodedovo (DME).

En anden mulighed er at tage toget fra Moskva til Saransk, en strækning på ca. 650 km. Inden du booker skal du være opmærksom på, at mange hoteller i Saransk allerede nu melder om alt udsolgt. Givetvis bliver værelserne frigivet tættere på VM, men det er i hvert fald en usikkerhed, du skal tage med i ligningen.

Samara: Australien – Danmark

Samara er Ruslands sjettestørste by med 1,1 mio. indbyggere. Det betyder, at infrastrukturen er veludviklet og flyforbindelserne hertil gode og den nærliggende lufthavn – Kurumoch International Airport (lufthavnskode: KUF) – har forbindelser til Frankfurt, Helsinki og Prag.

Især de to sidstnævnte giver mulighed for at nå til Samara med kun ét stop fra København ombord på henholdsvis Czech Airlines og Finnair. Dertil kommer op til 10 daglige flyvninger til hovedstaden Moskva samt ruter til flere andre store russiske byer, bla. St. Petersborg, Vladivostok og Perm.

Moskva: Frankrig – Danmark

Moskva er klart den nemmeste af VM-byerne at besøge. Den russiske hovedstad er en storby med 13 millioner indbyggere, og Aeroflot flyver direkte fra København til den russiske hovestad – faktisk to gange dagligt. Turen tager to-og-en-halv time.

En lang række andre flyselskaber flyver til Moskva, så med et stop undervejs i en europæisk hovedstad er valgmulighederne mange. Flyselskabet airBaltic har hurtige forbindelser via Riga i Letland til Moskva samt fire andre VM-byer (St. Petersborg, Kaliningrad, Sochi og Kazan).

Mens turen med airBaltic er længere end den direkte rute, så er det trods alt en rejse, som fra starten bevæger sig i den rigtige retning. Andre selskaber vil også kunne tilbyde billetter til Moskva, men vær dog opmærksom på, at flere af disse – f.eks. Lufthansa, British Airways og KLM – tager dig på en større omvej ned til deres respektive hubs førend du begynder at bevæge dig mod nord op til Rusland.

Rigtig god tur – og kom så Danmark!

Danmarks kampprogram

Danmark – Peru (16. juni i Saransk)
Australien – Danmark (21. juni i Samara)
Frankrig – Danmark (26. juni i Moskva)