RSS

CPH bekræfter: Air China åbner rute til Danmark

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Københavns Lufthavn og Air China bekræfter de rygter, som har floreret et stykke tid: Det kinesiske flyselskab Air China åbner en rute mellem Beijing og København fra maj.

“Air China starter direkte flyvninger mellem Beijing og København den 30. maj 2018. Når den nye rute lanceres, vil passagererne kunne komme komfortabelt til H.C. i Andersens eventyrland på 10 timer,” skriver det kinesiske flyselskab i en pressemeddelelse.

I forvejen flyver SAS dagligt på ruten mellem København og Beijing, og både SAS og Air China er medlem af Star Alliance. Dermed kommer der flere valgmuligheder for rejsende til Kina med daglige SAS afgange samt fire ugentlige flyvninger med det statsejede kinesiske flyselskab.

Den gode nyhed er, at hvor SAS forlader København om aftenen, så vil Air Chinas flyvninger afgå allerede kl. 13:15 fra Danmark. Det betyder en tidligt ankomst til Beijing næste morgen kl. 04:10 og på samme måde flyver Air China fra Beijing om natten kl. 02:55 og lander i CPH kl. 06:45.

Det er nogle helt andre afgangstidspunkter end SAS har, og dermed komplimenterer de to selskabers flyvninger hinanden. Hvor SAS flyver alle ugens syv dage til Beijing, så vil Air China forbinde de to byer hver mandag, onsdag, fredag og søndag.

”Det er en rigtig god nyhed, at Air China starter med fire ugentlige flyvninger mellem Beijing og København,” siger Københavns Lufthavns administrerende direktør, Thomas Woldbye.

”Med flere gode selskaber på ruten til Beijing får turister og forretningsrejsende endnu bedre valgmuligheder. Vores erfaring er, at flere muligheder øger antallet af rejsende, så vi forventer en stigning i antallet af kinesiske rejsende til Danmark,” fortæller han.

Air China fløj indtil 2001 mellem København og Beijing. Den rute var etableret som en trekantrute, hvor udturen gik via Stockholm og hjemturen gik direkte til København. Air China droppede forbindelsen til København og lod ruten blive en ren Stockholm – Beijing forbindelse i de efterfølgende år.

Nu vender kineserne altså tilbage til København med en Airbus A330-200 ind på ruten med plads til 237 passagerer.

Samtidig er Air China indirekte involveret i en anden markant ruteåbning i løbet af foråret. Air China ejer ca. 30 procent af Cathay Pacific, der til gengæld ejer ca. 20% af Air China. Netop Cathay Pacific åbner en rute fra Hong Kong til København d. 18. maj, knap to uger før det første Air China fly lander i København.

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…