RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber i 2018

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines er verdens bedste flyselskab anno 2018. Flyselskabet topper en liste af 100 selskaber, som analysefirmaet Skytrax har udarbejdet på baggrund af feedback fra 19 millioner rejsende over en 10 måneders periode. Denne l…

Endnu mere Turkish Airlines fra København

Af Kenneth Karskov // Turkish Airlines er et selskab, der ofte glider under radaren i Københavns Lufthavn, hvor det er selskaber som Qatar Airways, Emirates, Norwegian og SAS, der ofte stjæler overskrifterne. Det tyrkiske flyselskab udvider dog hele tiden …

Se billederne: Her er den nye Airbus A220

Af Kenneth Karskov // Airbus har navngivet flyfabrikkens seneste skud på stammen. Det nyeste medlem af Airbus familien kommer til at hedde... tadaa... Airbus A220. Der er tale om et passagerfly med plads til mellem 100 og 160 passagerer, og dermed kommer A…

  • 1
  • 2
  • 3

Nu også Singapore Airlines: Gebyr for at vælge sæde

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Flyselskabet Singapore Airlines har d. 20. januar indført et gebyr for at vælge sæde på selskabets afgange til Asien, Australien, Europa og USA.

Det har tidligere været gratis for passagerer, der rejste med det 5-stjernede flyselskab, men fremover vil et helt normalt sæde bagest i flyet koste 95 kroner (USD 15) pr. vej – og de gode pladser ved nødudgangen endda seks gange så meget.

Dermed er Singapore Airlines det seneste i rækken af flyselskaber, som indfører betaling for at vælge siddepladser på forhånd, og hvis du ikke betaler, kan du i værste fald risikere, at familien bliver splittet ad på den lange flyrejse.

Priserne er afhængige af din rejserute, når du flyver med Singapore Airlines. Selskabets destinationer er inddelt i 4 “bånd”, hvor de korte asiatiske flyvninger er de billigste, ruterne til Australien er lidt dyrere, så kommer de europæiske destinationer og til sidst er USA-ruterne de allerdyreste.

Priser for sædereservation på København – Singapore ruten:

– 95 kroner (USD 15) for et standard sæde bagest i flyet.
– 155 kroner (USD 25)for den forreste del af Economy Class kabinen
– 550 kroner (USD 90)for en plads ved nødudgangen
– Bemærk at alle priser herover er pr. person pr. vej

Passagerer på Premium Economy, Business Class samt First Class skal dog ikke betale for sædereservation. Denne service er fortsat inkluderet i billettens pris for disse passagerer.

For Economy Class passagerer er billedet lidt mere mudret. Her er dine muligheder – og sågar gratis valgmuligheder – afhængig af hvilken booking klasse billetten er udstedt i.

Economy Class passagerer med de fleksible billetter i booking klasserne:
– Y, B, og E kan gratis vælge mellem den forreste del af flyet og standard pladser (men ikke ved nødudgangen)
– M, H og W kan gratis vælge standard sæder bagest i flyet
– Q, N, V og K skal betale for at vælge sæde på forhånd

De fleste turister rejser i de sidste fire bookingklasser, som er de billigste billetter med Singapore Airlines. Disse billetter kan hverken ændres, refunderes eller opgraderes mod point, men indeholder til gengæld 30 kg gratis bagage. Fremover skal passagererne med disse billetter betale for pladsreservation.