RSS

Officielt: Royal Jordanian åbner rute til København

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Så er det officielt: København får endnu en interkontinental rute, når flyselskabet Royal Jordanian begynder at flyve mellem København og Jordans hovedstad, Amman, d. 3. juni 2018.

“København bliver den 45. destination i Royal Jordanians netværk og vores første i Skandinavien”, bekræfter Royal Jordanians topchef, Stefan Pichler. Det jordanske medlem af oneworld alliancen vil flyve til Danmark tre gange om ugen fra juni måned.

“Ruten giver rejsende fra Norden muligheden for at opleve Jordan med dets turistattraktioner og historiske steder, samt nyde godt af Royal Jordanians netværk, som forbinder Mellemøsten, Golflandene og Fjernøsten via Amman”, forklarer topchefen.

Jordan rummer i hvert fald tre turistattraktioner i verdensklasse: Oldtidsbyen Petra, ørkenlandskabet Wadi Rum samt Det Døde Hav. Således meldes baggrunden for åbningen af den nye rute da også at være både en styrkelse af handlen mellem Jordan og de skandinaviske lande, samt ikke mindst at tiltrække flere turister til Jordan.

Stefan Pichler peger også på, at Royal Jordanian tidligere har fløjet charter til København. Det skete i form af flyvninger med det tidligere datterselskab Royal Wings, der fløj danske turister til Aqaba i Jordan, men nu er det selve Royal Jordanian, som vil betjene København.

Royal Jordanian vil sende en Airbus A320 til København hver tirsdag, torsdag og søndag. Flyet har afgang fra Queen Alia International Airport i Amman klokken 10:45 og ankommer til Københavns Lufthavns kl. 14:30. Den anden vej er der afgang med Royal Jordanien fra København kl. 15:25 og ankomst i hovedstaden Amman kl. 21:00.

Det jordanske flyselskab er midt i en markant omstillingsproces, og den nye rute til København er et udtryk for, at selskabet i øjeblikket vender hver en sten i jagten på ny storhed til det hæderkronede mellemøstlige selskab.

“Royal Jordanian fortsætter med at gennemgå netværket og kigge efter nye markeder for at optimere trafikken og forbinde Jordan til verden i forlængelse af vores vision om at blive Mellemøstens foretrukne flyselskab,” siger Stefan Pichler.

Royal Jordanian har tidligere selv fløjet på ruten mellem København og Amman. Det skete i perioden fra 1971 til 1990.

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…