RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber i 2018

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines er verdens bedste flyselskab anno 2018. Flyselskabet topper en liste af 100 selskaber, som analysefirmaet Skytrax har udarbejdet på baggrund af feedback fra 19 millioner rejsende over en 10 måneders periode. Denne l…

Endnu mere Turkish Airlines fra København

Af Kenneth Karskov // Turkish Airlines er et selskab, der ofte glider under radaren i Københavns Lufthavn, hvor det er selskaber som Qatar Airways, Emirates, Norwegian og SAS, der ofte stjæler overskrifterne. Det tyrkiske flyselskab udvider dog hele tiden …

Se billederne: Her er den nye Airbus A220

Af Kenneth Karskov // Airbus har navngivet flyfabrikkens seneste skud på stammen. Det nyeste medlem af Airbus familien kommer til at hedde... tadaa... Airbus A220. Der er tale om et passagerfly med plads til mellem 100 og 160 passagerer, og dermed kommer A…

  • 1
  • 2
  • 3

Officielt: Royal Jordanian åbner rute til København

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Så er det officielt: København får endnu en interkontinental rute, når flyselskabet Royal Jordanian begynder at flyve mellem København og Jordans hovedstad, Amman, d. 3. juni 2018.

“København bliver den 45. destination i Royal Jordanians netværk og vores første i Skandinavien”, bekræfter Royal Jordanians topchef, Stefan Pichler. Det jordanske medlem af oneworld alliancen vil flyve til Danmark tre gange om ugen fra juni måned.

“Ruten giver rejsende fra Norden muligheden for at opleve Jordan med dets turistattraktioner og historiske steder, samt nyde godt af Royal Jordanians netværk, som forbinder Mellemøsten, Golflandene og Fjernøsten via Amman”, forklarer topchefen.

Jordan rummer i hvert fald tre turistattraktioner i verdensklasse: Oldtidsbyen Petra, ørkenlandskabet Wadi Rum samt Det Døde Hav. Således meldes baggrunden for åbningen af den nye rute da også at være både en styrkelse af handlen mellem Jordan og de skandinaviske lande, samt ikke mindst at tiltrække flere turister til Jordan.

Stefan Pichler peger også på, at Royal Jordanian tidligere har fløjet charter til København. Det skete i form af flyvninger med det tidligere datterselskab Royal Wings, der fløj danske turister til Aqaba i Jordan, men nu er det selve Royal Jordanian, som vil betjene København.

Royal Jordanian vil sende en Airbus A320 til København hver tirsdag, torsdag og søndag. Flyet har afgang fra Queen Alia International Airport i Amman klokken 10:45 og ankommer til Københavns Lufthavns kl. 14:30. Den anden vej er der afgang med Royal Jordanien fra København kl. 15:25 og ankomst i hovedstaden Amman kl. 21:00.

Det jordanske flyselskab er midt i en markant omstillingsproces, og den nye rute til København er et udtryk for, at selskabet i øjeblikket vender hver en sten i jagten på ny storhed til det hæderkronede mellemøstlige selskab.

“Royal Jordanian fortsætter med at gennemgå netværket og kigge efter nye markeder for at optimere trafikken og forbinde Jordan til verden i forlængelse af vores vision om at blive Mellemøstens foretrukne flyselskab,” siger Stefan Pichler.

Royal Jordanian har tidligere selv fløjet på ruten mellem København og Amman. Det skete i perioden fra 1971 til 1990.