RSS

BREAKING NEWS

Ekstra fly over jul og nytår

Af Kenneth Karskov // Emirates indsætter ekstrafly for at hamle op med efterspørgslen fra solhungrende danskere, der vil til Asien over jul og nytår. For mens en stor del af nationen har travlt med at tilberede and og lave risalamande, så er der nogle som …

Nu kan du flyve til Beirut året rundt

Af Kenneth Karskov // Middle East Airlines forlænger sommerruten fra København til Beirut, så flyvningerne fortsætter hele vinteren med. Planen var ellers at lukke ruten ned i de kolde vintermåneder, men Middle East Airlines - ofte kaldet "MEA" - har fået blo…

Finnair lancerer helt ny Premium Economy

Af Kenneth Karskov // Finnair vil introducere en helt ny kabineklasse på selskabets langdistancefly. Fra slutningen af næste år, vil passagererne på de finske fly kunne sætte sig til rette i en separat Premium Economy kabine, som bliver en mellemting mellem E…

 • 1
 • 2
 • 3

7 tips til at komme hurtigt igennem Københavns Lufthavn

 • Written by:
Af Kenneth Karskov

Påsken er en af de travleste tider på året i Københavns Lufthavn, og det forventes at hele 1 million rejsende skal igennem lufthavnen i løbet af fem dage, fra fredag d. 23. marts til tirsdag d. 3. april.

Derfor har Københavns Lufthavn lavet en liste med syv tips til at komme hurtigere igennem, hvilket især er vigtigt når køerne er lange og rejsestressen begynder at brede sig.

“Vi er klar til at tage imod de mange rejsende, der de næste dage flyver på ferie, og de mange turister, der besøger Danmark i påskedagene. Rejsen gennem lufthavnen bliver dog meget nemmere, hvis man også selv forbereder sig hjemmefra på særligt check-in og turen gennem sikkerhedskontrollen,” siger passagerchef i Københavns Lufthavn, Thomas Hoff Andersson.

En ting, som tager længere tid end tidligere, er paskontrollen for rejser til lande uden for Schengen. Her betyder nye, at ALLE pas skal scannes, hvilket tager tid. Det er vigtigt at huske på, landene udenfor Schengen ikke kun er fjerne rejsemål som Bangkok, New York eller Dubai, men f.eks. også er rejser til London og resten af Storbritanien.

“Det er en god idé at møde op i god tid, hvis man skal igennem paskontrollen i løbet af påsken. Derudover kan man følge sin afgang på CPH.dk eller vores app, hvor de aktuelle ventetider i paskontrollen vil fremgå. Vi har naturligvis også personale til stede, der vil hjælpe passagerene godt igennem,” fortæller Thomas Hoff Andersson.

Københavns Lufthavn er netop blevet kåret til verdens 19. bedste lufthavn i World Airport Airwards, og to af de ting, de flyrejsende er tilfredse med, er netop sikkerhedskontrollen og paskontrollen.

I kategorien “Best Airport Immigration Service” placerer København sig på en fjerdeplads på verdensplan, og det går faktisk endnu bedre i kategorien “The World’s Best Airport Security Processing”, hvor det er blevet til en tredjeplads til CPH.

7 tips fra Københavns Lufthavn

 • Mød op i lufthavnen i god tid – særligt hvis du rejser uden for Europa og Schengen
 • Check-in hjemmefra på telefonen eller print dit boarding-kort i forvejen
 • Hvis du rejser med håndbagage så pak elektronik og væsker øverst, så det er nemt at få ud i bakken i sikkerhedskontrollen
 • Husk, at væsker i håndbagagen skal pakkes i en gennemsigtig, genlukkelig pose på max 1 liter, og at væskerne kun må være i beholdere af max 100 ml. Du må kun medbringe én pose per person
 • Følg din afgang på CPH.dk eller CPH app, så du kan følge med i eventuelle ændringer
 • Hvis du rejser uden for Europa eller Schengen, og derfor skal igennem paskontrollen, kan du følge den aktuelle ventetid på CPH.dk og CPH app
 • Skal du igennem paskontrollen, så hav dit pas oppe af tasken og åbent på billedsiden, når du nærmer dig kontrollen