RSS

Åh nej… Nordens bedste lufthavn er IKKE længere København

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Skytrax har netop offentliggjort vinderne af World Airport Awards 2018, og mens Singapore kan indtage en førsteplads på listen over verdens bedste lufthavne, så er der dårlige nyheder for København, som ikke længere kan kalde sig Nordens bedste lufthavn.

Først til vinderne: Singapore holder førstepladsen, mens Seouls Incheon lufthavn rykker op på andenpladsen og Tokyos Haneda lufthavn indtager tredjepladsen.

Faktisk er de fem af de ti øverste pladser på listen lufthavne i Asien, udover de tre øverste er Hong Kong nummer fire og Nagoya nummer 7. Fire lufthavne ligger i Europa – München, London Heathrow, Zürich og Frankfurt – og en ligger i Mellemøsten, nemlig Doha.

TOP 10 lufthavne i verden 2018

1 Singapore Changi
2 Seoul Incheon
3 Tokyo Haneda
4 Hong Kong
5 Doha (Hamad)
6 München
7 Nagoya (Centrair)
8 London Heathrow
9 Zürich
10 Frankfurt
Kilde: Skytrax

Sidste år kunne Københavns Lufthavn med denne liste i hånden prale af at være Nordens bedste lufthavn. Den går ikke længere med den nye liste.

Københavns Lufthavn er på 19. pladsen, hvilket er fire pladser dårligere end sidste år.

Ikke bare rykker Københavns ned ad listen, men en af de lufthavne som har overhalet CPH er de lokale rivaler fra Finlands hovedstad. Helsinki indtager plads nummer 16 på 2018-listen, og dermed har København og Helsinki byttet plads i det indbyrdes opgør.

Så nu er det i Finland, at man finder Nordens bedste lufthavn. Helsinki tilbyder 145 non-stop destinationer rundt om i verden med over 50 forskellige lufthavne, og et af de områder, hvor finnerne er længder er foran andre nordiske lufthavne er på antallet af ruter til Asien, hvor Helsinki er særdeles stærke med Finnair store engagement i Kina, Japan og Sydkorea.

Hvis det kan være nogen trøst, så er der til gengæld langt ned til de to andre øvrige skandinaviske storlufthavne i Stockholm og Oslo, som kommer ind på henholdsvis plads 58 (Stockholm Arlanda) og plads 61 (Oslo Gardermoen).

Nordens bedste lufthavne 2018

16. Helsinki
19. København
58. Stockholm (Arlanda)
61. Oslo
Kilde: Skytrax

World Airport Awards indeholder også en lang række mindre priser, bl.a. for renligste lufthavn (som er Tokyo Haneda), verdens bedste lufthavnsmad (fås i Hong Kong) og verdens bedste paskontrol (går til Taoyuan lufthavnen i Taipei, Taiwan).

 

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…