RSS

Åh nej… Nordens bedste lufthavn er IKKE længere København

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Skytrax har netop offentliggjort vinderne af World Airport Awards 2018, og mens Singapore kan indtage en førsteplads på listen over verdens bedste lufthavne, så er der dårlige nyheder for København, som ikke længere kan kalde sig Nordens bedste lufthavn.

Først til vinderne: Singapore holder førstepladsen, mens Seouls Incheon lufthavn rykker op på andenpladsen og Tokyos Haneda lufthavn indtager tredjepladsen.

Faktisk er de fem af de ti øverste pladser på listen lufthavne i Asien, udover de tre øverste er Hong Kong nummer fire og Nagoya nummer 7. Fire lufthavne ligger i Europa – München, London Heathrow, Zürich og Frankfurt – og en ligger i Mellemøsten, nemlig Doha.

TOP 10 lufthavne i verden 2018

1 Singapore Changi
2 Seoul Incheon
3 Tokyo Haneda
4 Hong Kong
5 Doha (Hamad)
6 München
7 Nagoya (Centrair)
8 London Heathrow
9 Zürich
10 Frankfurt
Kilde: Skytrax

Sidste år kunne Københavns Lufthavn med denne liste i hånden prale af at være Nordens bedste lufthavn. Den går ikke længere med den nye liste.

Københavns Lufthavn er på 19. pladsen, hvilket er fire pladser dårligere end sidste år.

Ikke bare rykker Københavns ned ad listen, men en af de lufthavne som har overhalet CPH er de lokale rivaler fra Finlands hovedstad. Helsinki indtager plads nummer 16 på 2018-listen, og dermed har København og Helsinki byttet plads i det indbyrdes opgør.

Så nu er det i Finland, at man finder Nordens bedste lufthavn. Helsinki tilbyder 145 non-stop destinationer rundt om i verden med over 50 forskellige lufthavne, og et af de områder, hvor finnerne er længder er foran andre nordiske lufthavne er på antallet af ruter til Asien, hvor Helsinki er særdeles stærke med Finnair store engagement i Kina, Japan og Sydkorea.

Hvis det kan være nogen trøst, så er der til gengæld langt ned til de to andre øvrige skandinaviske storlufthavne i Stockholm og Oslo, som kommer ind på henholdsvis plads 58 (Stockholm Arlanda) og plads 61 (Oslo Gardermoen).

Nordens bedste lufthavne 2018

16. Helsinki
19. København
58. Stockholm (Arlanda)
61. Oslo
Kilde: Skytrax

World Airport Awards indeholder også en lang række mindre priser, bl.a. for renligste lufthavn (som er Tokyo Haneda), verdens bedste lufthavnsmad (fås i Hong Kong) og verdens bedste paskontrol (går til Taoyuan lufthavnen i Taipei, Taiwan).

 

Flere nyheder

Qsuite på København-ruten - se her hvilke afgange

Af Kenneth Karskov // Så kommer luftens ypperligste Business Class produkt endelig til København. Qatar Airways præsenterer de nye Qsuites på…

Test: Aldeles glimrende tur med Turkish Airlines

Af Per Heide, korrespondent for Flybranchen.dk Skribenten har tidligere arbejdet for British Airways, Emirates og Austrian Airlines, men aldrig for Turkish…

De rejsende er klimabekymrede, men vil ikke betale CO2-kompensation

Af Kenneth Karskov // Hold fast: 8 ud af 10 danskere mener, at flyvning udgør et miljøproblem. 40% siger tilmed, at…

Dødskamp slut: Flyselskab indstiller alle flyvninger

Af Kenneth Karskov // Det indiske flyselskab Jet Airways har indstillet alle flyvninger. Langsomt, men sikkert, er luften sivet ud af…

Test: MEA var et stort og vigtigt flyselskab. Engang.

Flyselskab: Middle East Airlines (MEA)Klasse: Economy ClassRute: ME210 Paris (CDG) - Beirut (BEY)Flytype: Airbus A330-200 (reg: OD-MED)Flyvetid: 3 timer 57…

Gider du heller ikke mellemlandinger?

Af Kenneth Karskov // Tilsyneladende gider vi ikke mellemlandinger, når vi skal til Thailand. Det viser en undersøgelse lavet af Yougov…