Hold fast! Nu kommer Smølfeflyet…!

Af Kenneth Karskov
Flyselskabet Brussels Airlines smølfer igennem med den nye bemaling af en af selskabets A320. “Aerosmurf” er det nye navn for maskinen, som er blevet udsmykket med nogle af Belgiens kendteste figurer, nemlig Smølferne. Bemalingen er en del af selskabets strategi, hvor det Lufthansa-ejede flyselskab påtager sig rollen som ambassadør for Belgien. Brussels Airlines har i forvejen fire fly på vingerne med belgiske ikoner, bl.a. et som er malet med Rackham (Tintin), mens en anden er pyntet med Magritte. Smølferne er skabt af den belgiske tegner Peyo, og de små blå figurer kan i år fejre 60 års fødselsdag. Nu kommer så en hyldest til dette univers og særligt til album nummer 16, som på dansk bærer titlen “Pilotsmølfen”. Designet er udvalgt på baggrund af en designkonkurrence, hvor Brussels Airlines modtog knap 1.500 forslag til bemaling af maskinen. Udenpå flyet ses 19 smølfer, der både agerer passagerer og besætning – bl.a. ses Smølfine i cockpittet – og inde i kabinen vrimler det også med smølfer. Det har taget et hold af 14 mennesker to uger non-stop at male flyet – i hånden! Til det er der brugt 420 liter maling. I går fløj smølfeflyet så første afgang med passagerer. Det var rute SN2093 fra Bruxelles til London, og du kan følge flyets videre færd her: www.brusselsairlines.com/en-be/misc/meet_aerosmurf.aspx [caption id="attachment_9768" align="alignnone" width="1200"] Brussels Airlines A320 “Aerosmurf” (Foto: Brussels Airlines)[/caption] [caption id="attachment_9770" align="alignnone" width="1200"] Foto: Brussels Airlines[/caption] [caption id="attachment_9771" align="alignnone" width="1200"] Foto: Brussels Airlines[/caption]  


Posted

in

by