Qatar Airways i offensiven: 16 nye ruter i ét hug

Af Kenneth Karskov

Qatar Airways viser tænder overfor konkurrenterne og åbnede rejsemessen ITB i Berlin med et aggressivt træk, der sætter streg under flyselskabets ambition om at være en markant spiller i markedet.

Ved et stort anlagt pressemøde i Berlin kunne den øverstkommanderende i Qatar Airways, Akbar Al Baker, løfte sløret for hele 16 nye ruter. Normalt annoncerer flyselskaberne ellers ruteåbninger én ad gangen og lader dem drysse ud over en lang periode for at få mest mulig opmærksomhed fra medierne, men Qatar Airways kan godt lide at gøre tingene på sin egen måde.

En lang række af ruterne er nye destinationer i Europa, som de færreste danskere kommer til at benytte, men en håndfuld af de nye ruter er ret interessante for alle, der holder af at rejse på ferie i Østen.

I Asien er de nye destinationer Cebu og Davao på Filippinerne, ferieøen Langkawi i Malaysia samt Da Nang i det centrale Vietnam.

De nye ruter giver helt nye kombinationer i de tre lande, og f.eks bliver det nu muligt at flyve ud til Malaysias hovedstad Kuala Lumpur og hjem fra ferieøen Langkawi – begge veje med kun ét stop i Doha undervejs. Det skærer en god bid af rejsetiden, og gør kombinationsrejser endnu mere interessante.

De nye europæiske rejsemål er Tallinn i Estland, Gatwick lufthavnen i London, Cardiff i Wales, Valletta på Malta, Lissabon i Portugal, fyrstendømmet Luxemborg, Malaga i Spanien, Mykonos og Thessaloniki i Grækenland samt tre tyrkiske destinationer: Bodrum, Antalya og Hatay.

Mens Qatar Airways viser muskler på den internationale scene er selskabet stadig ramt af blokaden i Mellemøsten, hvilket forhindrer selskabet i at flyve til mange nærliggende lande. Det betyder f.eks. at passagerer, der vil fra Qatar til Bahrein – hvilket normalt er en kort flyvetur på under en time – i øjeblikket er tvunget til at rejse via et tredjeland, f.eks. Kuwait, hvilket forlænger rejsetiden til 3-4 timer.

Det koster dyrt for Qatar Airways, og derfor er selskabet optaget af at markere sig som en stærk spiller på andre markeder.