RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber i 2018

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines er verdens bedste flyselskab anno 2018. Flyselskabet topper en liste af 100 selskaber, som analysefirmaet Skytrax har udarbejdet på baggrund af feedback fra 19 millioner rejsende over en 10 måneders periode. Denne l…

Endnu mere Turkish Airlines fra København

Af Kenneth Karskov // Turkish Airlines er et selskab, der ofte glider under radaren i Københavns Lufthavn, hvor det er selskaber som Qatar Airways, Emirates, Norwegian og SAS, der ofte stjæler overskrifterne. Det tyrkiske flyselskab udvider dog hele tiden …

Se billederne: Her er den nye Airbus A220

Af Kenneth Karskov // Airbus har navngivet flyfabrikkens seneste skud på stammen. Det nyeste medlem af Airbus familien kommer til at hedde... tadaa... Airbus A220. Der er tale om et passagerfly med plads til mellem 100 og 160 passagerer, og dermed kommer A…

  • 1
  • 2
  • 3

Qatar Airways i offensiven: 16 nye ruter i ét hug

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Qatar Airways viser tænder overfor konkurrenterne og åbnede rejsemessen ITB i Berlin med et aggressivt træk, der sætter streg under flyselskabets ambition om at være en markant spiller i markedet.

Ved et stort anlagt pressemøde i Berlin kunne den øverstkommanderende i Qatar Airways, Akbar Al Baker, løfte sløret for hele 16 nye ruter. Normalt annoncerer flyselskaberne ellers ruteåbninger én ad gangen og lader dem drysse ud over en lang periode for at få mest mulig opmærksomhed fra medierne, men Qatar Airways kan godt lide at gøre tingene på sin egen måde.

En lang række af ruterne er nye destinationer i Europa, som de færreste danskere kommer til at benytte, men en håndfuld af de nye ruter er ret interessante for alle, der holder af at rejse på ferie i Østen.

I Asien er de nye destinationer Cebu og Davao på Filippinerne, ferieøen Langkawi i Malaysia samt Da Nang i det centrale Vietnam.

De nye ruter giver helt nye kombinationer i de tre lande, og f.eks bliver det nu muligt at flyve ud til Malaysias hovedstad Kuala Lumpur og hjem fra ferieøen Langkawi – begge veje med kun ét stop i Doha undervejs. Det skærer en god bid af rejsetiden, og gør kombinationsrejser endnu mere interessante.

De nye europæiske rejsemål er Tallinn i Estland, Gatwick lufthavnen i London, Cardiff i Wales, Valletta på Malta, Lissabon i Portugal, fyrstendømmet Luxemborg, Malaga i Spanien, Mykonos og Thessaloniki i Grækenland samt tre tyrkiske destinationer: Bodrum, Antalya og Hatay.

Mens Qatar Airways viser muskler på den internationale scene er selskabet stadig ramt af blokaden i Mellemøsten, hvilket forhindrer selskabet i at flyve til mange nærliggende lande. Det betyder f.eks. at passagerer, der vil fra Qatar til Bahrein – hvilket normalt er en kort flyvetur på under en time – i øjeblikket er tvunget til at rejse via et tredjeland, f.eks. Kuwait, hvilket forlænger rejsetiden til 3-4 timer.

Det koster dyrt for Qatar Airways, og derfor er selskabet optaget af at markere sig som en stærk spiller på andre markeder.