Disse lufthavne er bedst til at skaffe nye ruter: Dansk lufthavn på listen

Af Kenneth Karskov
Hvert år uddeles Routes Europe Marketing Awards til de europæiske lufthavne, som er bedst til at tiltrække nye flyruter. Det er en pris, der anerkender udviklingen i lufthavnene, og som derfor ikke tager stilling til, hvordan oplevelsen er for passagererne de pågældende steder. Det er der mange andre priser, som sætter fokus på. Priserne uddeles ved Routes konferencen, hvor flyselskaber og lufthavne gør kur til hinanden, og er inddelt i kategorier efter passagertal. Bruxelles lufthavn vinder kategorien for de store lufthavne med “Over 20 millioner passagerer”. Zaventeem lufthavnen i Bruxelles får prisen for at være vokset med 14% det seneste år på trods af den placering i smørhullet mellem mastodonter som Amsterdam Schiphol, Paris-Charles de Gaulle og Frankfurt Airport. Nye flyselskaber i Bruxelles er bl.a. Cathay Pacific (der 2. maj også starter med at flyve til København), lavprisselskab WOW air samt Georgian Airways. Københavns Lufthavn var også nomineret i denne kategori, men måtte altså se sig slået. For at gøre det endnu værre, så gik andenpladsen til er en tæt konkurrent til København, nemlig Oslos Gardermoen lufthavn. Budapest trak sig sejrrigt ud af kategorien “4 til 20 millioner passagerer”, mens en dansk lufthavn nappede den sidste kategori. Blandt lufthavne med op til fire millioner passagerer blev Billund Lufthavn hædret for den ekstraordinære indsats med at tiltrække nye flyselskaber og ruter til Jyllands største lufthavn. Billund var i skarp konkurrence med lufthavnene i Belfast, Cork, Groningen og Liege om prisen. Billund Lufthavn fortsætter i øvrigt fremmarchen med en en række ruteåbninger i nær fremtid, bl.a. til Iasi i Rumænien med Wizz Air d. 30. april, Bergen med Widerøe d. 25. juni samt to daglige afgange til Warszawa med Star Alliance medlemmet LOT Polish Airlines d. 2. juli 2018.


Posted

in

by