Er Norwegian ved at blive opkøbt?

Af Kenneth Karskov
Moderselskabet for British Airways, Iberia, Vueling og Aer Lingus, IAG, har købt 4,6% af aktierne i Norwegian Air Shuttle ASA. Den overraskende nyhed fik straks aktien i det norske flyselskab til at stige, for derefter i en periode at blive suspenderet, for så igen at stige, da der atter blev åbnet for salg. For IAG er det muligheden for en fuld overtagelse af Norwegian, der er målet med købet af aktieposten på 4,6%, meddeler flyselskabet i en børsmeddelelse. Norwegian har længe drillet British Airways på en række ruter fra lufthavne på de britiske øer, bl.a. en række oversøiske ruter fra London Gatwick til f.eks. New York, Singapore og Buenos Aires. Dermed har det norske lavprisselskab arbejdet sig ind på British Airways domæne, og Norwegian opnåede sidste år et passagertal på 5,8 millioner britiske passagerer. Norwegian er tilbageholdende med information omkring købet af aktieposten og et potentielt opkøb, men selskabet erklærer i en pressemeddelelse, at det ikke var orienteret på forhånd. “Norwegian havde ikke kendskab til denne transaktion, før den blev omtalt i medierne torsdag formiddag. Norwegian har heller ikke været dialog med IAG om sagen”, skriver Norwegian og fortsætter: “Norwegian mener, at interessen fra et af verdens største luftfartsselskaber illustrerer bæredygtighed og potentiale i forretningen og for yderligere global vækst”.


Posted

in

by