RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber i 2018

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines er verdens bedste flyselskab anno 2018. Flyselskabet topper en liste af 100 selskaber, som analysefirmaet Skytrax har udarbejdet på baggrund af feedback fra 19 millioner rejsende over en 10 måneders periode. Denne l…

Endnu mere Turkish Airlines fra København

Af Kenneth Karskov // Turkish Airlines er et selskab, der ofte glider under radaren i Københavns Lufthavn, hvor det er selskaber som Qatar Airways, Emirates, Norwegian og SAS, der ofte stjæler overskrifterne. Det tyrkiske flyselskab udvider dog hele tiden …

Se billederne: Her er den nye Airbus A220

Af Kenneth Karskov // Airbus har navngivet flyfabrikkens seneste skud på stammen. Det nyeste medlem af Airbus familien kommer til at hedde... tadaa... Airbus A220. Der er tale om et passagerfly med plads til mellem 100 og 160 passagerer, og dermed kommer A…

  • 1
  • 2
  • 3

Icelandair får fabriksnye fly

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Bedre plads i kabinen og nye vinduer med bedre udsyn. Sådan præsenterer Icelandair fordelene for passagererne ved deres nye fly, Boeing 737 MAX 8.

Det islandske flyselskab har længe været trofast overfor Boeing og har en lang tradition med at flyve Boeing 757 fly. For to år siden blev islændingenes flåde udvidet med Boeing 767 fly, men begge typer har efterhånden adskillige år på bagen.

Det forholder sig anderledes med selskabets nyeste maskine, Boeing 737 MAX 8 fly. Disse bliver leveret splinternye fra fabrikken i Everett i USA, og det første eksemplar modtog Icelandair i weekenden.

Traditionen tro har også det nyeste medlem i flåden fået navn efter en islandsk vulkan eller et område på øen, og således er den døbt “Jökulsárlon”,

Planen er, at Icelandair have 16 eksemplarer af Boeing 737 MAX 8 og 737 MAX 9 flyene leveret over de næste fire år. De nye fly bruger op til 20 procent mindre brændstof end de gamle maskiner, og planen er at bruge dem til at udvide rutenettet fra Reykjavik yderligere.

Udsigten fra de store vinduer på Icelandairs Boeing 737 MAX 8 (foto: Icelandair /PR)