Nyt flyselskab får A380

Af Kenneth Karskov

Verdens største passagerfly kommer nu i flåden hos et portugisisk flyselskab. Dermed lander portugiserne i en lille, eksklusiv klub af flyselskaber, som kan tilbyde kunderne Airbus A380 oplevelsen.

Flyselskabet Hifly sælger dog slet ikke billetter til rejsende, men tjener derimod deres penge ved at leje fly med personale – såkaldt “wet lease” – til andre selskaber. Det kan f.eks. være i en situationer, hvor ens eget fly er gået i stykker, og der står passagerer og venter på at komme afsted.

Norwegian har brugt Hifly flittigt til netop dette formål. Når det norske lavprisselskab har haft problemer med Boeing 787 Dreamliner flyene, så har de hyret Hifly ind til at sørge for at fragte passagererne frem og tilbage over Atlanten.

Hifly dyrker en strategi om at købe ældre fly, som andre selskaber gerne vil af med. Den Airbus A380, som selskabet nu har fået leveret, er den første af to maskiner, der kommer til Portugal efter at have fløjet for Singapore Airlines i ti år.

Portugiserne vil indrette det store fly med 399 pladser på Economy Class på flyets nederste dæk, og 60 Business Class samt 12 First Class sæder på øverste dæk.

Hifly er også begyndt at købe nye maskiner direkte fra Airbus, bl.a. splinternye Airbus A330 fly. Det portugisiske flyselskab har i alt 15 langdistancefly i flåden, primært ældre Airbus A330 og A340.

Hifly er et portugisisk flyselskab med Airbus A330, 340 og A380 (foto: Hifly)