Rekord: Så mange logger på flyets WIFI

Af Kenneth Karskov

Tjekke emails, læse nyheder og lægge billeder på Instagram. De flyrejsende elsker at gå på nettet under en flyvetur, viser nye tal fra Emirates.

Det mellemøstlige flyselskab kunne i marts måned registrere et rekordstort antal brugere af flyenes trådløse netværk. Helt præcist rundede Emirates 1 million passagerer, der brugte rejsetiden til at surfe på nettet.

Emirates tilbyder wifi på 98% af selskabets fly, og det er tilsyneladende populært at logge på det trådløse netværk. Ud af den ene million opkoblinger, der blev lavet i marts, er 94% foretaget på en smartphone, mens kun to procent er tablet og fire procent er bærbare computere.

Den Emirates-rute, hvor flest passagerer går på internettet er EK215 fra Dubai til Los Angeles, hvor 6.000 mennesker loggede på i marts. Det største forbrug foretaget af en enkelt rejsende foregik på flyet mellem Dubai og Johannesburg, hvor det lykkedes en passagerer at forbruge hele 4,9 GB data.

Alle passagerer hos Emirates har gratis 20 MB data, og ellers er det ikke fordi, de mangler underholdning. Samtlige sæder har skærme med adgang til mere end 700 film samt tv-serier, spil og musik.