RSS

BREAKING NEWS

Ekstra fly over jul og nytår

Af Kenneth Karskov // Emirates indsætter ekstrafly for at hamle op med efterspørgslen fra solhungrende danskere, der vil til Asien over jul og nytår. For mens en stor del af nationen har travlt med at tilberede and og lave risalamande, så er der nogle som …

Nu kan du flyve til Beirut året rundt

Af Kenneth Karskov // Middle East Airlines forlænger sommerruten fra København til Beirut, så flyvningerne fortsætter hele vinteren med. Planen var ellers at lukke ruten ned i de kolde vintermåneder, men Middle East Airlines - ofte kaldet "MEA" - har fået blo…

Finnair lancerer helt ny Premium Economy

Af Kenneth Karskov // Finnair vil introducere en helt ny kabineklasse på selskabets langdistancefly. Fra slutningen af næste år, vil passagererne på de finske fly kunne sætte sig til rette i en separat Premium Economy kabine, som bliver en mellemting mellem E…

  • 1
  • 2
  • 3

SAS: Farvel Boston

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Den 18. november 2018 er det slut med direkte flyvninger fra København til Boston. SAS lukker ruten ned for vinteren, og spørgsmålet er så, om den vil genopstå i sommerprogrammet 2019.

SAS åbnede ruten til Boston for to år siden, da flyselskabet fik en Boeing 737 i en langdistancekonfiguration i overskud. Det lille Boeing 737 var hyret ind fra selskabet Privatair og havde fløjet på ruten mellem Stavanger og Houston, den såkaldte “olierute”.

Da efterspørgslen på denne rute forsvandt og “olieruten” lukkede, satte SAS i stedet flyet ind på strækningen København – Boston.

Boston var en ny destination for SAS, og flyselskabet gjorde meget for at promovere ruten både i Skandinavien og på den amerikanske østkyst.

Sidste efterår meddelte SAS, at ruten ville blive overtaget af et af selskabets store langdistancefly, men den gode nyhed blev efterfulgt af en dårlig: Airbus A330 flyet skulle kun betjene ruten 3-4 gange om ugen i stedet for daglige afgange med det lille fly.

Allerede ved indvielsen af ruten til Boston, var SAS klar over, at vintermånederne ville blive svære. Mens sommermånederne er lig med smækfulde fly med masser af fritidsrejsende, så er grundlaget for vintertrafikken anderledes spinkel. Ikke mange tager på ferie til Boston i vintermånederne, så her er der kun de forretningsrejsende til at trække læsset. .

Det er nu denne problematiske periode, som SAS tager konsekvensen af. Vinterbetjeningen af Boston stopper fra november, og dermed er ruten som udgangspunkt lukket, men der er åbnet et kattelem for at den kan komme tilbage til sommeren 2019.

Også Norwegian fløj mellem København og Boston, men blot en enkelt gang om ugen. Denne rute er efterfølgende blevet lukket igen.

Herover: Reklame for SAS ruten mellem København og Boston på det traditionsrige Fenway Park i Boston (Foto: Kenneth Karskov)