RSS

BREAKING NEWS

Nu kan du flyve fra Odense til København - men det er rasende dyrt (og kun én dag)

Af Kenneth Karskov // Flyselskabet Primera Air har lagt en enkelt afgang op mellem Odense og København, så du kan genopleve tiden før Storebæltsforbindelsen, hvor det ikke var unormalt for travle forretningsfolk at flyve indenrigs mellem hovedstaden og Danmar…

Åh nej... vandflyet København-Aarhus er truet!

Af Kenneth Karskov // En manglende tilladelse kan blive enden på en af de mest charmerende indslag i dansk luftfart, nemlig vandflyveren mellem København og Aarhus. "Vi søgte i januar 2017 om permanente tilladelser til at flyve på vores vandflyvepladser, o…

Ny rute fra CPH til historisk fransk by

Af Kenneth Karskov // Lavprisselskabet Transavia vil forbinde København med det vestlige Frankrig, og fra næste forår lancere flyvninger til en destination, som ingen andre flyver til i øjeblikket. Dermed får de rejselystne en ny destination at flyve til i de…

  • 1
  • 2
  • 3

SAS: Farvel Boston

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Den 18. november 2018 er det slut med direkte flyvninger fra København til Boston. SAS lukker ruten ned for vinteren, og spørgsmålet er så, om den vil genopstå i sommerprogrammet 2019.

SAS åbnede ruten til Boston for to år siden, da flyselskabet fik en Boeing 737 i en langdistancekonfiguration i overskud. Det lille Boeing 737 var hyret ind fra selskabet Privatair og havde fløjet på ruten mellem Stavanger og Houston, den såkaldte “olierute”.

Da efterspørgslen på denne rute forsvandt og “olieruten” lukkede, satte SAS i stedet flyet ind på strækningen København – Boston.

Boston var en ny destination for SAS, og flyselskabet gjorde meget for at promovere ruten både i Skandinavien og på den amerikanske østkyst.

Sidste efterår meddelte SAS, at ruten ville blive overtaget af et af selskabets store langdistancefly, men den gode nyhed blev efterfulgt af en dårlig: Airbus A330 flyet skulle kun betjene ruten 3-4 gange om ugen i stedet for daglige afgange med det lille fly.

Allerede ved indvielsen af ruten til Boston, var SAS klar over, at vintermånederne ville blive svære. Mens sommermånederne er lig med smækfulde fly med masser af fritidsrejsende, så er grundlaget for vintertrafikken anderledes spinkel. Ikke mange tager på ferie til Boston i vintermånederne, så her er der kun de forretningsrejsende til at trække læsset. .

Det er nu denne problematiske periode, som SAS tager konsekvensen af. Vinterbetjeningen af Boston stopper fra november, og dermed er ruten som udgangspunkt lukket, men der er åbnet et kattelem for at den kan komme tilbage til sommeren 2019.

Også Norwegian fløj mellem København og Boston, men blot en enkelt gang om ugen. Denne rute er efterfølgende blevet lukket igen.

Herover: Reklame for SAS ruten mellem København og Boston på det traditionsrige Fenway Park i Boston (Foto: Kenneth Karskov)