RSS

SAS: Farvel Boston

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Den 18. november 2018 er det slut med direkte flyvninger fra København til Boston. SAS lukker ruten ned for vinteren, og spørgsmålet er så, om den vil genopstå i sommerprogrammet 2019.

SAS åbnede ruten til Boston for to år siden, da flyselskabet fik en Boeing 737 i en langdistancekonfiguration i overskud. Det lille Boeing 737 var hyret ind fra selskabet Privatair og havde fløjet på ruten mellem Stavanger og Houston, den såkaldte “olierute”.

Da efterspørgslen på denne rute forsvandt og “olieruten” lukkede, satte SAS i stedet flyet ind på strækningen København – Boston.

Boston var en ny destination for SAS, og flyselskabet gjorde meget for at promovere ruten både i Skandinavien og på den amerikanske østkyst.

Sidste efterår meddelte SAS, at ruten ville blive overtaget af et af selskabets store langdistancefly, men den gode nyhed blev efterfulgt af en dårlig: Airbus A330 flyet skulle kun betjene ruten 3-4 gange om ugen i stedet for daglige afgange med det lille fly.

Allerede ved indvielsen af ruten til Boston, var SAS klar over, at vintermånederne ville blive svære. Mens sommermånederne er lig med smækfulde fly med masser af fritidsrejsende, så er grundlaget for vintertrafikken anderledes spinkel. Ikke mange tager på ferie til Boston i vintermånederne, så her er der kun de forretningsrejsende til at trække læsset. .

Det er nu denne problematiske periode, som SAS tager konsekvensen af. Vinterbetjeningen af Boston stopper fra november, og dermed er ruten som udgangspunkt lukket, men der er åbnet et kattelem for at den kan komme tilbage til sommeren 2019.

Også Norwegian fløj mellem København og Boston, men blot en enkelt gang om ugen. Denne rute er efterfølgende blevet lukket igen.

Herover: Reklame for SAS ruten mellem København og Boston på det traditionsrige Fenway Park i Boston (Foto: Kenneth Karskov)

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…