RSS

BREAKING NEWS

Ekstra fly over jul og nytår

Af Kenneth Karskov // Emirates indsætter ekstrafly for at hamle op med efterspørgslen fra solhungrende danskere, der vil til Asien over jul og nytår. For mens en stor del af nationen har travlt med at tilberede and og lave risalamande, så er der nogle som …

Nu kan du flyve til Beirut året rundt

Af Kenneth Karskov // Middle East Airlines forlænger sommerruten fra København til Beirut, så flyvningerne fortsætter hele vinteren med. Planen var ellers at lukke ruten ned i de kolde vintermåneder, men Middle East Airlines - ofte kaldet "MEA" - har fået blo…

Finnair lancerer helt ny Premium Economy

Af Kenneth Karskov // Finnair vil introducere en helt ny kabineklasse på selskabets langdistancefly. Fra slutningen af næste år, vil passagererne på de finske fly kunne sætte sig til rette i en separat Premium Economy kabine, som bliver en mellemting mellem E…

  • 1
  • 2
  • 3

SAS køber 50 nye fly

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Flyselskabet SAS har haft det store hævekort fremme og afgivet ordre på 50 nye fly af typen Airbus A320neo. Det første af de nye fly bliver leveret næste år, og over en periode på fire år kommer de resterende fly ind i flåden.

SAS betegner Airbus A320neo som “markedets mest effektive og miljøvenlige kort- og mellemdistancefly”, og selskabet har allerede 17 af disse maskiner i drift. Nu satser SAS helhjertet på denne type med en ordre på yderligere 50 eksemplarer

“Vi har fået en meget positiv respons fra kunderne, siden vi for ca et år siden begyndte at flyve med splinternye Airbus320neo”, siger Rickard Gustafson, koncerndirektør i SAS.

“Ved at bestille 50 nye AirbusA320neo fly får vi tilgang til markedets mest effektive fly og kan yderligere effektivisere vores virksomhed og blive ved med at nedbringe vores klimaudslip”, fortæller han.

Airbus A320neo bruger 15-20% mindre brændstof end de fly som bliver udfaset. Det er gamle Boeing 737 og Airbus 320 fly, der kommer til at måtte vige pladsen for de nye maskiner.

SAS kommer dermed tættere på målet om at forenkle flåden. For seks år siden havde selskabet seks forskellige flytyper på ruterne i Europa, mens selskabet i dag kun har to forskellige typer. Samtidig vil den nye ordre betyde, at alle fly hos SAS er Airbus fly.

Med den nye ordre kommer SAS op på i alt 80 fly af typen Airbus A320neo, når den sidste maskine er leveret i 2023. SAS har tidligere afgivet en ordre på 30 eksemplarer af Airbus A320neo.

Listeprisen for de nye fly er ifølge Airbus 110.6 mio. US dollars (ca. 665 mio. danske kroner) stykket. SAS vil finansierer de nye maskiner gennem finansleaser, sale/lease back samt eget genereret cash flow.

Samtlige nye fly vil blive leveret med WIFI, så det er muligt at gå på nettet undervejs.