Får den for sig selv: British Airways rute til Afrikas 11. største by

Af Kenneth Karskov

British Airways lancerer ny rute til Sydafrika med selskabets Boeing 787-8 Dreamliner fly. Med denne flytype har ruteplanlæggerne i det britiske selskab fået et nyt værktøj, der åbner for ruter, som der ikke har været økonomi i at betjene med de hidtige langdistancefly.

Det resulterer nu i en ny rute, som ingen andre selskaber betjener, for British Airways lancerer Europas eneste direkte forbindelse til Afrikas 11. største by, Durban i Sydafrika.

British Airways flyver i forvejen flyver to gange dagligt fra London Heathrow til Johannesburg i Sydafrika, en gang dagligt fra Heathrow til Cape Town samt tre gange om ugen til fra Gatwick til Cape Town i vintersæsonen. Durban bliver et helt nyt rejsemål for selskabet.

Strand, leben og lune sommeraftener

Durban er Sydafrikas tredjestørste by og ligger ud til Det Indiske Ocean. Byens strandpromenade – kaldet The Golden Mile – er fuld af liv med skyskraberhoteller, barer og restauranter, og stedet har alle dage været et populær feriemål hos sydafrikanerne selv.

Durban er en helårsdestination med lumre sommerdage og milde, tørre vinterdage, og byen er ikke kun leveringsdygtig i afslappet strandstemning, men giver også nem adgang til store nationalparker og historiske oplevelser.

British Airways sender det første fly til Durban fra d. 29. oktober 2018 og flyver herefter tre gange om ugen på ruten.

British Airways Boeing 787-8 Dreamliner fly (foto: Nick Morrish/British Airways)