Nu kan du betale sædegebyret med bonuspoint

Af Kenneth Karskov
Gratis flybilletter, opgraderinger og hotelværelser. Det er mange muligheder for at bruge bonuspoint, men i takt med at de traditionelle flyselskaber er begyndt at opkræve gebyrer for ting, der tidligere var en del af flybillettens pris, er det oplagt, at bonuspoint kan bruges til at dække nogle af disse ekstra rejseomkostninger. Derfor lancerer British Airways nu muligheden for at vælge sæde ombord på flyet for bonuspoint. Medlemmer i bonusprogrammet Executive Club kan fremover betale hele eller dele af omkostningerne med de point, som de har opsparet på tidligere flyveture. Sædegebyret har vundet indpas hos mange flyselskaber, men British Airways opkræver ikke kun betaling for pladsreservation på økonomiklassen, men faktisk også på Premium Economy og Business Class. Initiativet er særligt til gavn for dem, der ikke flyver HELE tiden. I forvejen har guld og sølv medlemmer af British Airways Executive Club nemlig gratis sædevalg som en del af fordelene ved deres bonuskort, mens Bronze medlemmer kan reserverer plads syv dage før afgang uden omkostninger. Så tiltaget er primært henvendt til selskabets Blue medlemmer – basisniveauet – som flyver ofte nok til at have et bonuskort, men heller ikke så meget, at de har arbejdet sig op i graderne. Disse kunder kan fremover få noget fornuftigt ud af deres point, selvom pointkontoen ikke ligefrem bugner. Muligheden for at betale sædegebyret med bonuspoint gælder alle British Airways opererede flyvninger og kan ske under Manage My Booking på ba.com eller gennem kontaktcenteret.


Posted

in

by