Nu kommer der lavprisfly mellem Europa og Indien

Af Kenneth Karskov

Det islandske lavprisselskab WOW air har annonceret, at de vil åbne en rute til den indiske hovedstad Delhi. Dermed tager islændingene hul på en ny æra, hvor det bliver muligt at flyve lavpris til verdens største demokrati.

Hidtil har det været de traditionelle flyselskaber, som har siddet på trafikken mellem Europa og Indien, men med WOW airs entré på det indiske marked bliver denne balance ny rykket. Dette kan være startskuddet til endnu flere lavprisoperatører øjner muligheder i Indien.

Mens trafikken mellem Delhi og Reykjavik ikke i sig selv er nok til at bære fem ugentlige flyvninger, så satser WOW air på at tiltrække passagerer fra selskabets andre destinationer til den nye Indien-rute.

Hidtil har WOW air koncenteret sig om trafikken mellem Europa og USA via Island – ligesom Icelandair også har gjort det i mange år – så også for WOW air er Indien en bevægelse ud i ukendt territorium.

WOW air er et ultra-lavprisselskab, hvor alt er skrabet væk for at gøre produktet så billigt som muligt. Således er der ingen mad, ingen drikkevarer, ingen små skærme, ingen tæpper eller puder og ikke noget internet inkluderet i billettens pris. Selv håndbagage koster ekstra hos WOW air, men til gengæld er selskabet leveringsdygtig i ofte rigtigt billige flybilletter.

Hvis du forbereder dig grundigt, kan det være en fin oplevelse at flyve med islændingene. Læs derfor guiden “10 ting du SKAL vide, inden du flyver WOW air“, som grundigt gennemgår alle faldgruberne.

WOW air åbner ruten mellem Reykjavik og Delhi d. 6. december 2018 med tre ugentlige flyvninger, men dette stiger allerede til fem ugentlige afgange fra januar 2019. Det bliver en Airbus A330-900neo med plads til 365 sæder, som det islandske flyselskab vil indsætte på ruten til Indien.

Kilde: www.routesonline.com/news/38/airlineroute/278614/wow-air-plans-delhi-launch-in-dec-2018/

WOW air sæderne på Airbus A321 (foto: Kenneth Karskov)