Så danser løverne igen i Kastrup

Af Kenneth Karskov

Det er mindre end en måned siden, at Københavns Lufthavn sidst bød på løvedans ved gate C37. Dengang var det i forbindelse med Cathay Pacifics åbning af ruten mellem København og Hongkong, og nu er løverne så tilbage i lufthavnen i anledning af endnu en kinesisk ruteåbning: Air China til Beijing.

“Med denne nye rute får vi 11 non-stop flyvninger mellem København og Beijing,” siger Thomas Woldbye, direktør for Københavns Lufthavne, ved åbningsceremonien i lufthavnen. SAS flyver i forvejen flyver dagligt til den kinesiske hovedstad, og nu tilføjer Air China yderligere fire afgange på ruten til Beijing

“Air China er det vi kalder en mega-carrier og vi er stolte over at have dem her. Air China gruppen har over 100 millioner passagerer om året, så det siger lidt om hvilket selskab, der er tale om,” fortæller Thomas Woldbye.

Løvedans i anledning af Air Chinas åbning af København – Beijing (foto: Kenneth Karskov)

Mens ruten til Beijing har fået mindre opmærksomhed i medierne end Cathay Pacifics nyligt åbnede rute til Hongkong, så er vigtigheden ikke til at tage fejl af. Således er både den kinesiske ambassadør i Danmark samt den danske erhvervsminister mødt op i lufthavnen for at ønske hinanden tillykke med den nye rute.

“Jeg tror, at vi alle husker historien om silkeruten, og om hvordan folk rejste store afstande over land”, begynder Brian Mikkelsen sin tale ved åbningen.

“I dag har vi heldigvis mulighed for at transportere folk med fly, så jeg er glad for at være her i dag for at åbne Air Chinas nye rute mellem Beijing og København, for det bringer os tættere sammen”, fortsætter han og understreger vigtigheden af et godt forhold mellem Danmark og Kina.

Budskabet bliver bakket op af den kinesiske ambassadør i Danmark, Deng Ying, der forudser, at den nye rute vil skabe mere handel og mere turisme – og det går begge veje.

“Forholdet mellem Danmark og Kina er det bedste nogensinde”, siger hun, og trykker derefter hånd med erhvervsminister Brian Mikkelsen, der ærbødigt bukker for den kinesiske ambassadør.

Dermed er de politiske overtoner i ruteåbningen slået fast. Det kan godt være, at de rejsende kigger mere interesseret på andre ruteåbninger, men politisk har Air Chinas ankomst stor betydning for både Danmark og Københavns Lufthavn.

Der var både kage og taler ved ruteåbningen i Københavns Lufthavn. Erhvervsminister Brian Mikkelsen taler om det gode forhold mellem Danmark og Kina (foto: Kenneth Karskov)