Fiji Airways (næsten) med i oneworld alliancen

Af Kenneth Karskov
Sig Fiji, og tankerne suser straks i retning af vidunderlige sandstrande, små tropeøer og frodige grønne skove. Fiji er et ø-paradis på den anden side af jorden, som men nu kan det blive nemmere at komme dertil. Ørigets nationale flyselskab, Fiji Airways, er nemlig blevet første partner i “Oneworld Connect” programmet. Det er en slags junior-medlemskab af oneworld alliancen. For de rejsende betyder det, at en række af fordelene ved at flyve med oneworld alliancens flyselskaber også kommer til at gælde på Fiji Airways – f.eks. prioriteret priority check-in i lufthavnen samt priority boarding – mens andre fordele ikke vil være gældende. Der er f.eks. kun adgang til udvalgte lounges for medlemmer af British Airways, Cathay Pacific og American Airlines bonusprogrammer – og ikke for oneworld alliancens øvrige flyselskaber. De tre nævnte selskaber er alle ‘sponsorer’ for Fiji Airways i oneworld connect programmet, og kun disse selskabers bonusmedlemmer får adgang denne service. Så det er ikke helt simpelt, men grundlæggende betyder det, at der er mulighed for at optjene bonuspoint med Fiji Airways hos oneworld selskaberne, hvis du ender på den lange tur til den anden side af jorden. For danske rejsende er det også interessant, at Fiji Airways har lavet et partnerskab med British Airways, som åbner op for flere ruter mellem London og det sydlige Stillehav. For nuværende giver det mulighed for at købe flybilletter via Singapore, Los Angeles og San Francisco til Fijis største, internationale lufthavn, Nadi. ”Vi er glade for det partnerskab, vi har indgået med Fiji Airways, og vi byder dem velkommen i Oneworld- familien. Vi tror på, at dette partnerskab vil gøre Fiji til en endnu mere populær destination for europæiske rejsende ved at tilbyde et attraktivt rutenetværk og en behagelig og problemfri rejseoplevelse. Fijianerne er verdenskendte for at give de varmeste velkomster, så vi ser frem til at give dem en lige så varm velkomst ombord på vores fly meget snart.” siger Rishi Kapoor, Head of Alliances i British Airways. I det nye samarbejde kan medlemmer af British Airways bonusprogram optjene Avios-point på hele turen fra Europa til Fiji. Fiji Airways flyver til 31 byer i 12 lande, bl.a. til Australien, New Zealand, Samoa, Tonga, Tuvalu, Kiribati, Vanuatu og Salomonøerne, USA, Hong Kong og Singapore. [caption id="attachment_10145" align="alignnone" width="4000"] Fiji Airways bliver (næsten) medlem af oneworld alliancen (foto: British Airways /PR)[/caption]


Posted

in

by