RSS

Icelandair lancerer fly i 100-års bemaling

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Icelandair har løftet sløret for endnu en bemærkelsesværdig udsmykning af selskabets fly. Islændingene har tidligere lavet det smukke nordlys-fly, Hekla Aurora, og nu maler Icelandair en af selskabets Boeing 757-300 maskiner i farverne fra det islandske flag.

Det sker i anledning af landets 100-års selvstændighed, og samtidig markerer det, at Island er repræsenteret ved årets største sportsbegivenhed, VM i fodbold. Deltagelsen i fodboldslutrunden er ikke kun historisk for Island, der deltager i VM for første gang, men også for turneringen selv, for Island er den mindste nation nogensinde, som har kvalificeret sig til VM (før Island nåede slutstpillet var Trinidad og Tobago VM-historiens mindste land med 1,3 millioner indbyggere)

Flag-flyet bliver derfor også brugt til at sende islandske fodboldfans til Rusland for at støtte Islands hold under VM, og for at fuldende fodboldtemaet er maskinen indrettet en græsfodboldbane på gulvet samt nakkestøtterne og kaffekopper, der er pyntet med det islandske flag.

“Vi ønskede at gøre noget bemærkelsesværdigt for at fejre denne milepæl i Islands historie og håber, at både islændinge og vores gæster fra hele verden kan lide at flyve i vores specialfly. Sammen med vores islandske besætning håber vi, at vores passagerer nyder rejsen med os gennem den islandske kultur og kulturarv, før de forlader flyet”, Björgólfur Jóhannsson, administrerende direktør for Icelandair.

Flyet som er udsmykket i farverne fra det islandske flag er døbt ‘Þingvellir’ (Thingvellir på dansk), efter et historisk sted på Island, hvor landets øverste myndighed, Altinget, mødtes igennem mere end 800 år. Stedet er i dag en populær nationalpark.

Icelandair er sponsor for det islandske fodboldhold, og tilbyder ikke blot flyforbindelser til og fra Island, men også videre til 23 rejsemål i USA og Canada. Udover de kendte byer som New York, Seattle og Boston, flyver selskabet også Baltimore, Kansas City, Dallas, San Francisco og Cleveland, som er nogle af de nye flyruter.

Thingvellir er navnet på Icelandairs nye “flag-fly” (foto: Icelandair /PR)

Flere nyheder

Er flyselskabernes "luksusmåltider" pengene værd?

Af Kenneth Karskov// Du skal ikke have fløjet mange gange, førend du levende kan forestille dig dette scenarie: Foran dig…

Billund Lufthavn på jagt efter vild rekord: Vil fordoble passagertallet

Af Kenneth Karskov // Billund lufthavn vil være endnu større og investerer mange hundrede millioner i nye bygninger og anlæg. Det…

Suite med egen dør: Her er British Airways' nye Business…

British Airways har løftet sløret for deres længe ventede nye Business Class. Og det er artige sager, som…

Lufthansa vokser: 10% flere rejsende fra Danmark

Lufthansa gruppen har godt fat i de flyrejsende fra Danmark. I løbet af 2018 steg trafikken med over 10% til…

Norwegian åbner ny dansk indenrigsrute

Af Kenneth Karskov // Norwegian åbner en ny dansk indenrigsrute, når det norske lavprisselskab kaster sig over ruten København-Billund. I forvejen…

Test: easyJet - skrabet, men fint

Af Kenneth Karskov // Flyselskab: easyJet Rute: Berlin Tegel til København Rutenummer: U2 5687 Klasse: Lavpris easyJet er et af Europas originale lavprisselskaber. Hvad der…