RSS

BREAKING NEWS

Endnu mere Turkish Airlines fra København

Af Kenneth Karskov // Turkish Airlines er et selskab, der ofte glider under radaren i Københavns Lufthavn, hvor det er selskaber som Qatar Airways, Emirates, Norwegian og SAS, der ofte stjæler overskrifterne. Det tyrkiske flyselskab udvider dog hele tiden …

Se billederne: Her er den nye Airbus A220

Af Kenneth Karskov // Airbus har navngivet flyfabrikkens seneste skud på stammen. Det nyeste medlem af Airbus familien kommer til at hedde... tadaa... Airbus A220. Der er tale om et passagerfly med plads til mellem 100 og 160 passagerer, og dermed kommer A…

Ny Dreamliner rute til København

Af Kenneth Karskov // ]>Københavns Lufthavn får ny Dreamliner-rute - endda med et helt nyt selskab. Det e…

  • 1
  • 2
  • 3

Icelandair lancerer fly i 100-års bemaling

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Icelandair har løftet sløret for endnu en bemærkelsesværdig udsmykning af selskabets fly. Islændingene har tidligere lavet det smukke nordlys-fly, Hekla Aurora, og nu maler Icelandair en af selskabets Boeing 757-300 maskiner i farverne fra det islandske flag.

Det sker i anledning af landets 100-års selvstændighed, og samtidig markerer det, at Island er repræsenteret ved årets største sportsbegivenhed, VM i fodbold. Deltagelsen i fodboldslutrunden er ikke kun historisk for Island, der deltager i VM for første gang, men også for turneringen selv, for Island er den mindste nation nogensinde, som har kvalificeret sig til VM (før Island nåede slutstpillet var Trinidad og Tobago VM-historiens mindste land med 1,3 millioner indbyggere)

Flag-flyet bliver derfor også brugt til at sende islandske fodboldfans til Rusland for at støtte Islands hold under VM, og for at fuldende fodboldtemaet er maskinen indrettet en græsfodboldbane på gulvet samt nakkestøtterne og kaffekopper, der er pyntet med det islandske flag.

“Vi ønskede at gøre noget bemærkelsesværdigt for at fejre denne milepæl i Islands historie og håber, at både islændinge og vores gæster fra hele verden kan lide at flyve i vores specialfly. Sammen med vores islandske besætning håber vi, at vores passagerer nyder rejsen med os gennem den islandske kultur og kulturarv, før de forlader flyet”, Björgólfur Jóhannsson, administrerende direktør for Icelandair.

Flyet som er udsmykket i farverne fra det islandske flag er døbt ‘Þingvellir’ (Thingvellir på dansk), efter et historisk sted på Island, hvor landets øverste myndighed, Altinget, mødtes igennem mere end 800 år. Stedet er i dag en populær nationalpark.

Icelandair er sponsor for det islandske fodboldhold, og tilbyder ikke blot flyforbindelser til og fra Island, men også videre til 23 rejsemål i USA og Canada. Udover de kendte byer som New York, Seattle og Boston, flyver selskabet også Baltimore, Kansas City, Dallas, San Francisco og Cleveland, som er nogle af de nye flyruter.

Thingvellir er navnet på Icelandairs nye “flag-fly” (foto: Icelandair /PR)