RSS

BREAKING NEWS

Nu kan du flyve fra Odense til København - men det er rasende dyrt (og kun én dag)

Af Kenneth Karskov // Flyselskabet Primera Air har lagt en enkelt afgang op mellem Odense og København, så du kan genopleve tiden før Storebæltsforbindelsen, hvor det ikke var unormalt for travle forretningsfolk at flyve indenrigs mellem hovedstaden og Danmar…

Åh nej... vandflyet København-Aarhus er truet!

Af Kenneth Karskov // En manglende tilladelse kan blive enden på en af de mest charmerende indslag i dansk luftfart, nemlig vandflyveren mellem København og Aarhus. "Vi søgte i januar 2017 om permanente tilladelser til at flyve på vores vandflyvepladser, o…

Ny rute fra CPH til historisk fransk by

Af Kenneth Karskov // Lavprisselskabet Transavia vil forbinde København med det vestlige Frankrig, og fra næste forår lancere flyvninger til en destination, som ingen andre flyver til i øjeblikket. Dermed får de rejselystne en ny destination at flyve til i de…

  • 1
  • 2
  • 3

Nu kommer første Norwegian-rute til Canada

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Norwegian spreder endnu engang vingerne, og sætter en nål mere i rutekortet med dagens annoncering af en rute til Canada.

Det norske lavprisselskab vil flyve dagligt fra Dublin i Irland til Toronto i Canada fra marts næste år. Dog vil ruten ikke gå til Toronto Pearson International Airport, som er Toronto store internationale lufthavn med 47 mio passagerer, som de fleste internationale flyselskaber betjerne, men derimod til den mindre Hamilton lufthavn.

Hamilton lufthavnen ligger nær byen Hamilton og faktisk udenfor ‘Greater Toronto Area’, hele 64 km fra Torontos centrum.

Således flyver Air Canada direkte fra København til Toronto Pearson – den store lufthavn – med flynummer AC882/AC883, mens Norwegian nu vil forsøge, at få danske rejsende til den mindre Hamilton lufthavn. Norwegian tilbyder nemlig at “connecte” passagerer, så bliver der mulighed for at flyve fra København til Canada via Dublin med det norske lavprisselskab.

Det er ikke nødvendigvis en ulempe at benytte de mindre lufthavne. Typisk er faciliteterne mindre avancerede med knap så mange butikker, ikke det store udbud af restauranter og nogle gange slet ingen lounges, men omvendt, så er her sjældent lange køer ved sikkerhedskontrollen, paskontrollen og andre steder i lufthavnen.

“Et år er gået, siden vi lancerede vores første transatlantiske rute med Boeing 737 MAX, og vi kan se, at efterspørgslen er stor. Dette er vores allerførste rute mellem Europa og Canada,” siger koncernchef i Norwegian, Bjørn Kjos.

Hamilton ligger i den canadiske provins Ontario. Toronto er 50 minutter væk i bil, mens Buffalo, Lake Erie og Niagara Falls er en times køretur derfra.

Norwegian vil flyve dagligt mellem Dublin Airport og John C. Munro Hamilton International Airport med opstart 31. marts 2019. Boeing 737 MAX fly vil have plads til 189 passagerer.

Norwegian vil flyve til Hamilton lufthavnen, der ligger 64 km fra Toronto i Canada (foto: John C. Munro Hamilton International Airport)

Hamilton er en af Torontos mindre lufthavne med få ruter, deriblandt en ny Norwegian rute fra næste forår (foto: Hamilton International Airport)