RSS

BREAKING NEWS

Ekstra fly over jul og nytår

Af Kenneth Karskov // Emirates indsætter ekstrafly for at hamle op med efterspørgslen fra solhungrende danskere, der vil til Asien over jul og nytår. For mens en stor del af nationen har travlt med at tilberede and og lave risalamande, så er der nogle som …

Nu kan du flyve til Beirut året rundt

Af Kenneth Karskov // Middle East Airlines forlænger sommerruten fra København til Beirut, så flyvningerne fortsætter hele vinteren med. Planen var ellers at lukke ruten ned i de kolde vintermåneder, men Middle East Airlines - ofte kaldet "MEA" - har fået blo…

Finnair lancerer helt ny Premium Economy

Af Kenneth Karskov // Finnair vil introducere en helt ny kabineklasse på selskabets langdistancefly. Fra slutningen af næste år, vil passagererne på de finske fly kunne sætte sig til rette i en separat Premium Economy kabine, som bliver en mellemting mellem E…

  • 1
  • 2
  • 3

Nu kommer første Norwegian-rute til Canada

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Norwegian spreder endnu engang vingerne, og sætter en nål mere i rutekortet med dagens annoncering af en rute til Canada.

Det norske lavprisselskab vil flyve dagligt fra Dublin i Irland til Toronto i Canada fra marts næste år. Dog vil ruten ikke gå til Toronto Pearson International Airport, som er Toronto store internationale lufthavn med 47 mio passagerer, som de fleste internationale flyselskaber betjerne, men derimod til den mindre Hamilton lufthavn.

Hamilton lufthavnen ligger nær byen Hamilton og faktisk udenfor ‘Greater Toronto Area’, hele 64 km fra Torontos centrum.

Således flyver Air Canada direkte fra København til Toronto Pearson – den store lufthavn – med flynummer AC882/AC883, mens Norwegian nu vil forsøge, at få danske rejsende til den mindre Hamilton lufthavn. Norwegian tilbyder nemlig at “connecte” passagerer, så bliver der mulighed for at flyve fra København til Canada via Dublin med det norske lavprisselskab.

Det er ikke nødvendigvis en ulempe at benytte de mindre lufthavne. Typisk er faciliteterne mindre avancerede med knap så mange butikker, ikke det store udbud af restauranter og nogle gange slet ingen lounges, men omvendt, så er her sjældent lange køer ved sikkerhedskontrollen, paskontrollen og andre steder i lufthavnen.

“Et år er gået, siden vi lancerede vores første transatlantiske rute med Boeing 737 MAX, og vi kan se, at efterspørgslen er stor. Dette er vores allerførste rute mellem Europa og Canada,” siger koncernchef i Norwegian, Bjørn Kjos.

Hamilton ligger i den canadiske provins Ontario. Toronto er 50 minutter væk i bil, mens Buffalo, Lake Erie og Niagara Falls er en times køretur derfra.

Norwegian vil flyve dagligt mellem Dublin Airport og John C. Munro Hamilton International Airport med opstart 31. marts 2019. Boeing 737 MAX fly vil have plads til 189 passagerer.

Norwegian vil flyve til Hamilton lufthavnen, der ligger 64 km fra Toronto i Canada (foto: John C. Munro Hamilton International Airport)

Hamilton er en af Torontos mindre lufthavne med få ruter, deriblandt en ny Norwegian rute fra næste forår (foto: Hamilton International Airport)