RSS

Nu kommer første Norwegian-rute til Canada

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Norwegian spreder endnu engang vingerne, og sætter en nål mere i rutekortet med dagens annoncering af en rute til Canada.

Det norske lavprisselskab vil flyve dagligt fra Dublin i Irland til Toronto i Canada fra marts næste år. Dog vil ruten ikke gå til Toronto Pearson International Airport, som er Toronto store internationale lufthavn med 47 mio passagerer, som de fleste internationale flyselskaber betjerne, men derimod til den mindre Hamilton lufthavn.

Hamilton lufthavnen ligger nær byen Hamilton og faktisk udenfor ‘Greater Toronto Area’, hele 64 km fra Torontos centrum.

Således flyver Air Canada direkte fra København til Toronto Pearson – den store lufthavn – med flynummer AC882/AC883, mens Norwegian nu vil forsøge, at få danske rejsende til den mindre Hamilton lufthavn. Norwegian tilbyder nemlig at “connecte” passagerer, så bliver der mulighed for at flyve fra København til Canada via Dublin med det norske lavprisselskab.

Det er ikke nødvendigvis en ulempe at benytte de mindre lufthavne. Typisk er faciliteterne mindre avancerede med knap så mange butikker, ikke det store udbud af restauranter og nogle gange slet ingen lounges, men omvendt, så er her sjældent lange køer ved sikkerhedskontrollen, paskontrollen og andre steder i lufthavnen.

“Et år er gået, siden vi lancerede vores første transatlantiske rute med Boeing 737 MAX, og vi kan se, at efterspørgslen er stor. Dette er vores allerførste rute mellem Europa og Canada,” siger koncernchef i Norwegian, Bjørn Kjos.

Hamilton ligger i den canadiske provins Ontario. Toronto er 50 minutter væk i bil, mens Buffalo, Lake Erie og Niagara Falls er en times køretur derfra.

Norwegian vil flyve dagligt mellem Dublin Airport og John C. Munro Hamilton International Airport med opstart 31. marts 2019. Boeing 737 MAX fly vil have plads til 189 passagerer.

Norwegian vil flyve til Hamilton lufthavnen, der ligger 64 km fra Toronto i Canada (foto: John C. Munro Hamilton International Airport)

Hamilton er en af Torontos mindre lufthavne med få ruter, deriblandt en ny Norwegian rute fra næste forår (foto: Hamilton International Airport)

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…