RSS

BREAKING NEWS

Ekstra fly over jul og nytår

Af Kenneth Karskov // Emirates indsætter ekstrafly for at hamle op med efterspørgslen fra solhungrende danskere, der vil til Asien over jul og nytår. For mens en stor del af nationen har travlt med at tilberede and og lave risalamande, så er der nogle som …

Nu kan du flyve til Beirut året rundt

Af Kenneth Karskov // Middle East Airlines forlænger sommerruten fra København til Beirut, så flyvningerne fortsætter hele vinteren med. Planen var ellers at lukke ruten ned i de kolde vintermåneder, men Middle East Airlines - ofte kaldet "MEA" - har fået blo…

Finnair lancerer helt ny Premium Economy

Af Kenneth Karskov // Finnair vil introducere en helt ny kabineklasse på selskabets langdistancefly. Fra slutningen af næste år, vil passagererne på de finske fly kunne sætte sig til rette i en separat Premium Economy kabine, som bliver en mellemting mellem E…

  • 1
  • 2
  • 3

Nu kommer flyruten til byen med verdens længste vinkælder

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Et af Europas hurtigst voksende flyselskaber har annonceret en ny rute fra Københavns Lufthavn. Det er Wizz Air, som etablerer sin femte rute i København med en ny forbindelse til Chișinău, hovedstaden i Moldova.

“Det er en stor fornøjelse at kunne sætte Chișinău på kortet over destinationer, vi kan tilbyde passagererne en direkte rute til,”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

“Danskerne er rejselystne som aldrig før, og vi oplever stigende interesse for de østeuropæiske storbyer. Særligt de unge er efterhånden så rejsevante, at deres næste rejse helst skal byde på noget nyt og ukendt, og destinationen skal helst fortælle en historie, de ikke har hørt før. Det kan Chișinău,” forklarer han.

Moldova var indtil 1991 en del af Sovjetunionen, men er i dag et europæisk lande med 3,5 millioner indbyggere beliggende mellem Rumænien og Ukraine.

Landets hovedstad Chișinău rummer knap 700.000 indbyggere, og byder på flere overraskende oplevelser, f.eks. to af verdens største vinkældre. Det er ikke meget vin fra Moldova som vi ser på vore breddegrader, men faktisk kan Moldova prale af et af de bedste vinområder udenfor Frankrig, og under jorden gemmer sig flere hundrede kilometer lange gange, der bliver brugt som vinkælder.

Det lokale køkken er krydret og robust, prisniveauet er lavt og stemningen er østeuropæisk, så Københavns Lufthavns nyeste destination er et rejsemål for de eventyrlystne, som allerede har rejst Vesteuropa tyndt på storbyferier.

Ruten vil blive fløjet af Wizz Air to gange om ugen – hver tirsdag og lørdag – og med ruten til Moldova kommer op på fem direkte flyvninger fra København. I forvejen flyver Wizz Air fra Københavns Lufthavn til Sibiu i Rumænien, Skopje i Makedonien, Sofia i Bulgarien og Kiev i Ukraine.

Kabinepersonale på Wizz Air (foto: Wizz Air /PR)