RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber i 2018

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines er verdens bedste flyselskab anno 2018. Flyselskabet topper en liste af 100 selskaber, som analysefirmaet Skytrax har udarbejdet på baggrund af feedback fra 19 millioner rejsende over en 10 måneders periode. Denne l…

Endnu mere Turkish Airlines fra København

Af Kenneth Karskov // Turkish Airlines er et selskab, der ofte glider under radaren i Københavns Lufthavn, hvor det er selskaber som Qatar Airways, Emirates, Norwegian og SAS, der ofte stjæler overskrifterne. Det tyrkiske flyselskab udvider dog hele tiden …

Se billederne: Her er den nye Airbus A220

Af Kenneth Karskov // Airbus har navngivet flyfabrikkens seneste skud på stammen. Det nyeste medlem af Airbus familien kommer til at hedde... tadaa... Airbus A220. Der er tale om et passagerfly med plads til mellem 100 og 160 passagerer, og dermed kommer A…

  • 1
  • 2
  • 3

Nu kommer flyruten til byen med verdens længste vinkælder

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Et af Europas hurtigst voksende flyselskaber har annonceret en ny rute fra Københavns Lufthavn. Det er Wizz Air, som etablerer sin femte rute i København med en ny forbindelse til Chișinău, hovedstaden i Moldova.

“Det er en stor fornøjelse at kunne sætte Chișinău på kortet over destinationer, vi kan tilbyde passagererne en direkte rute til,”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

“Danskerne er rejselystne som aldrig før, og vi oplever stigende interesse for de østeuropæiske storbyer. Særligt de unge er efterhånden så rejsevante, at deres næste rejse helst skal byde på noget nyt og ukendt, og destinationen skal helst fortælle en historie, de ikke har hørt før. Det kan Chișinău,” forklarer han.

Moldova var indtil 1991 en del af Sovjetunionen, men er i dag et europæisk lande med 3,5 millioner indbyggere beliggende mellem Rumænien og Ukraine.

Landets hovedstad Chișinău rummer knap 700.000 indbyggere, og byder på flere overraskende oplevelser, f.eks. to af verdens største vinkældre. Det er ikke meget vin fra Moldova som vi ser på vore breddegrader, men faktisk kan Moldova prale af et af de bedste vinområder udenfor Frankrig, og under jorden gemmer sig flere hundrede kilometer lange gange, der bliver brugt som vinkælder.

Det lokale køkken er krydret og robust, prisniveauet er lavt og stemningen er østeuropæisk, så Københavns Lufthavns nyeste destination er et rejsemål for de eventyrlystne, som allerede har rejst Vesteuropa tyndt på storbyferier.

Ruten vil blive fløjet af Wizz Air to gange om ugen – hver tirsdag og lørdag – og med ruten til Moldova kommer op på fem direkte flyvninger fra København. I forvejen flyver Wizz Air fra Københavns Lufthavn til Sibiu i Rumænien, Skopje i Makedonien, Sofia i Bulgarien og Kiev i Ukraine.

Kabinepersonale på Wizz Air (foto: Wizz Air /PR)