RSS

Ny rute til Hongkong

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Hongkong er blandt verdens 10 største lufthavne med over 70 millioner årlige passagerer, så lufthavnen er allerede en destination for de mange store flyselskaber, men nu melder endnu et sig på banen.

Det er det egyptiske medlem af Star Alliance, som åbner en rute til Hongkong, nemlig EgyptAir. Egypterne vil sende en Airbus A330-300 med 301 pladser – 36 på Business Class og 265 på Economy Class – til Hongkong fra d. 17. september 2018.

Da Egyptair også flyver til og fra København, så giver egypternes nye rute til Hongkong en ny mulighed for at komme til det sydlige Kina for rejsende, der vil begynde rejsen i Kastrup.

Forbindelsen med Egyptair til Hongkong er faktisk ret god på udturen – hvor der er tre timers ventetid i Cairo – mens det er en lidt anden historie på hjemturen, hvor der er seks timer og fem minutter mellem flyene.

EgyptAir MS760 CPH–CAI 15:45 – 20:10
EgyptAir MS960 CAI–HKG 23:10 – 17:55+1
(mandag og fredag)

EgyptAir MS961 HKG–CAI 20:50 – 04:05+1
EgyptAir MS759 CAI–CPH 10:10+1 – 14:45+1
(lørdag)

Umiddelbart kan det forekomme at være en omvej at flyve til Hongkong via Cairo, men omvendt har selskaber som Qatar Airways og Emirates held med at lokke passagerer til Hongkong via Doha og Dubai (uden sammenligning mellem EgyptAir og de to mellemøstlige selskaber i øvrigt).

Selvom mange nok vil foretrække en mere direkte vej til Sydkina, så er det ikke usædvanligt at se rejsende, der er villige til at tage en omvej for at spare penge. Bemærk at Egyptair er en “dry airline”, altså et tørlagt flyselskab, så der serveres ikke alkohol ombord. Mad og drikke er til gengæld gratis, ligesom bagage også er inkluderet i billetten.

Som minimum kan alle rejsende med Egyptair et styks bagage á 23 kg, men langt de fleste billetter på Economy Class er faktisk udstedt med TO kufferter á inkluderet, så i alt 46 kg. bagage. Tjek dette på billetten inden afrejse.

Indtil efteråret flyver Cathay Pacific direkte mellem Hongkong og København, og derefter tager SAS over på ruten med fire ugentlige flyvninger mellem København og den sydkinesiske millionby.

Flere nyheder

Qsuite på København-ruten - se her hvilke afgange

Af Kenneth Karskov // Så kommer luftens ypperligste Business Class produkt endelig til København. Qatar Airways præsenterer de nye Qsuites på…

Test: Aldeles glimrende tur med Turkish Airlines

Af Per Heide, korrespondent for Flybranchen.dk Skribenten har tidligere arbejdet for British Airways, Emirates og Austrian Airlines, men aldrig for Turkish…

De rejsende er klimabekymrede, men vil ikke betale CO2-kompensation

Af Kenneth Karskov // Hold fast: 8 ud af 10 danskere mener, at flyvning udgør et miljøproblem. 40% siger tilmed, at…

Dødskamp slut: Flyselskab indstiller alle flyvninger

Af Kenneth Karskov // Det indiske flyselskab Jet Airways har indstillet alle flyvninger. Langsomt, men sikkert, er luften sivet ud af…

Test: MEA var et stort og vigtigt flyselskab. Engang.

Flyselskab: Middle East Airlines (MEA)Klasse: Economy ClassRute: ME210 Paris (CDG) - Beirut (BEY)Flytype: Airbus A330-200 (reg: OD-MED)Flyvetid: 3 timer 57…

Gider du heller ikke mellemlandinger?

Af Kenneth Karskov // Tilsyneladende gider vi ikke mellemlandinger, når vi skal til Thailand. Det viser en undersøgelse lavet af Yougov…