RSS

Så er Billunds nye Warszawa-rute i luften

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Det polske medlem af Star Alliance, LOT Polish Airlines, har i dag taget hul på selskabets nyeste rute: Billund til Warszawa.

Den nye rute til Polens hovedstad giver flere muligheder for jyske ferierejsende, der gerne vil starte rejsen i Billund. De får nu flere valgmuligheder når turen går til Polen, Centraleuropa, Asien eller USA. Polske LOT har et rutenet med 100 destinationer og oversøisk åbner det for gode forbindelser til bl.a. Los Angeles, Chicago og New York i USA samt Seoul, Beijing og Singapore i Asien via selskabets hjemmelufthavn i Warszawa.

LOTs nye rute mellem Billund og Warszawa bliver også budt hjerteligt velkommen af de vestdanske virksomheder, der har interesser og selskaber i nogle af Danmarks største eksportmarkeder.

“Flere direkte flyruter til Central- og Østeuropa fra Billund Airport er en gevinst for dansk erhvervsliv. Virksomhederne får nemmere ved at komme til deres produktion, datterselskaber, kunder og samarbejdspartnere på en række store og vigtige eksportmarkeder”, siger Niels Milling, der er underdirektør i Dansk Erhverv.

LOT Polish Airlines flyver fra i dag 12 gange ugentligt mellem Billund og Warszawa (foto: Henrik Meisel / Billund Lufthavn)

LOT Polish Airlines flyver to gange dagligt mellem Billund og Warszawa i hverdagene med både en morgen- og aftenafgang, hvilket giver optimale forbindelser til LOTs andre destinationer. Ruten vil blive fløjet med en Embraer 170/175 og tagee 1 timer og 40 minutter.

“Ruten bliver fløjet to gange daglig i hverdagene og en gang om dagen i weekenden Forretningsrejsende er tænkt ind i planlægningen af tiderne. Det betyder at, der er meget korte ventetider i Warszawa hvis man skal rejse videre til andre europæiske, amerikanske eller asiatiske destinationer, siger Jesper Klausholm, der er marketingchef i BillundAirport

På den første flyvning til Billund havde LOT fyldt flyet med polske børn, der var inviteret en tur til Legoland. Disse børn er en del af Wings-programmet hos hjælpeorganisationen Caritas, der igennem dette program hjælper børn fra landet og mindre byer i Polen til at opnå succes skolen på trods af en svær start i livet.

Børnene var også med til den traditionelle ceremoni i lufthavnen, hvor Danmarks Ambassadør i Polen Ole Egberg Mikkelsen, Chargé d’affaires ved Polens Ambassade i Danmark Arthur Soroko samt Pressechef i LOT Adrian Kubicki klipper snoren og erklærer ruten for åben.

Åbningen af den nye rute mellem Billund og Warszawa blev fejret med kage til alle (foto: Henrik Meisel / Billund Lufthavn)

 

Flere nyheder

Qsuite på København-ruten - se her hvilke afgange

Af Kenneth Karskov // Så kommer luftens ypperligste Business Class produkt endelig til København. Qatar Airways præsenterer de nye Qsuites på…

Test: Aldeles glimrende tur med Turkish Airlines

Af Per Heide, korrespondent for Flybranchen.dk Skribenten har tidligere arbejdet for British Airways, Emirates og Austrian Airlines, men aldrig for Turkish…

De rejsende er klimabekymrede, men vil ikke betale CO2-kompensation

Af Kenneth Karskov // Hold fast: 8 ud af 10 danskere mener, at flyvning udgør et miljøproblem. 40% siger tilmed, at…

Dødskamp slut: Flyselskab indstiller alle flyvninger

Af Kenneth Karskov // Det indiske flyselskab Jet Airways har indstillet alle flyvninger. Langsomt, men sikkert, er luften sivet ud af…

Test: MEA var et stort og vigtigt flyselskab. Engang.

Flyselskab: Middle East Airlines (MEA)Klasse: Economy ClassRute: ME210 Paris (CDG) - Beirut (BEY)Flytype: Airbus A330-200 (reg: OD-MED)Flyvetid: 3 timer 57…

Gider du heller ikke mellemlandinger?

Af Kenneth Karskov // Tilsyneladende gider vi ikke mellemlandinger, når vi skal til Thailand. Det viser en undersøgelse lavet af Yougov…