Derfor skal du glæde dig til den nye Kina-rute til Chengdu

Af Kenneth Karskov

Sichuan Airlines har annonceret at flyselskabet vil starte en direkte rute mellem Københavns Lufthavn og millionbyen Chengdu (på kinesisk 成都).

Mens det måske umiddelbart lyder som en rute, som primært er tiltænkt for kinesiske rejsende, der skal til Danmark og Nordeuropa, så giver Københavns nyeste oversøiske forbindelse også nye muligheder for nysgerrige danske rejsende, der har mod nye eventyr.

Chengdu er hovedstad i Sichuan provinsen, og byen rummer 14 millioner indbyggere. Det er dog to helt specifikke ting, der har givet området sin berømmelse, for det første et fremragende lokalt køkken, der er både smagfuldt og krydret, og for det andet pandaerne.

Den udrydningstruede dyreart lever naturligt i bambusskovene omkring Chengdu, og det er her at arbejdet med at sikre pandaens overlevelse er koncentreret. Chengdu er derfor det perfekte sted at opleve bambusbjørnen, og i Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding er det muligt at komme helt tæt på pandaen – og endda sidde med en i skødet!

Pandaerne er udrydningstruet og kineserne gør alt hvad der skal til for at få arten til at overleve. Pandaerne tiltrækker over en million turister om året til parken, så søger du en mere “rustik” oplevelse, skal du søge mod Bi Feng Xia panda-reservat, som ligger et par timers kørsel fra centrum. Her er det muligt at deltage aktivt i arbejdet med at passe pandaerne.

Når dit rendez-vous med de nuttede bjørne er vel overstået, kan du glæde dig til et godt måltid mad i Chengdu. Det lokale køkken bliver af Kina-kendere betegnet som nationens bedste, og herfra stammer en række af de mest populære kinesiske retter, bl.a Gong Bao kylling, som er en vidunderlig ret med små kyllingestykker, chili og jordnødder i en sød og stærk sauce.

Kinesisk mad i Kina smager helt anderledes end Kina-mad, der serveres i Danmark (foto: Kenneth Karskov)

Med Sichuan Airlines får København sin tredje kinesiske rute i år. Air China åbnede en rute mellem Beijing til København i slutningen af maj, og i begyndelsen af samme måned startede Cathay Pacific flyvninger fra Hongkong til København. Nu er er Chengdu annonceret, og dermed er der landet tre nye ruter til Asien i år.

Mens Sichuan Airlines på vore breddegrader er et helt nyt bekendtskab, så har selskabet eksisteret i over 30 år, har en flåde på 132 fly, flyver til 80 destinationer og har ruter fra Kina til både USA og Europa.

Første flyvning mellem København og Chengdu er d. 10. december 2018, og derfra planlægger Sichuan Airlines at sende en Airbus A330 med plads til 310 passagerer til Danmark hver mandag og fredag efter nedenstående tidstabel.

Tidstabel for København-Chengdu ruten
3U 8271 CTU-CPH 0150-0545 (mandag og fredag)
3U 8272 CPH-CTU 1310-0600+1 (mandag og fredag)