RSS

Åh nej… vandflyet København-Aarhus er truet!

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

En manglende tilladelse kan blive enden på en af de mest charmerende indslag i dansk luftfart, nemlig vandflyveren mellem København og Aarhus.

“Vi søgte i januar 2017 om permanente tilladelser til at flyve på vores vandflyvepladser, og samtidig søgte vi om flere operationer, så vi kan få et fly mere”, skriver administrerende direktør, partner og kaptajn, Lasse Rungholm.

NORDIC Seaplanes oplevede selv at have et godt samarbejde med de fleste myndigheder, men der mangler fortsat en miljøgodkendelse i Købenahavn. Mens alle øvrige tilladelser og godkendelser er på plads for fremtiden, så udløber den nuværende miljøgodkendelse d. 29. marts 2019.

“Københavns kommune gav et afslag på vores ansøgning, som efter vores opfattelse er fejlagtigt begrundet. Derfor blev afslaget i oktober 2017 påklaget til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som stadig har sagen til afgørelse. Derfor har vi den 14. august 2018 søgt om en midlertidig forlængelse af den nuværende godkendelse, så vi i det mindste kan fortsætte med det ene fly, vi flyver med i dag, indtil hovedsagen er afgjort,” fortsætter Lasse Rungholm.

Flyselskabet kan ikke selv gøre mere i sagen, men må afvente kommunens beslutning. Hos ledelsen i vandflyselskabet er der dog tydelig frustration at spore, men selskabet lover, at de under alle omstændigheder flyver frem til årets udgang.

“Det er langt fra optimale vilkår at drive virksomhed på, og det er frustrerende som iværksætter, for vores 20 ansatte og for vores glade kunder og samarbejdspartnere, men vi flyver i hvert fald frem til jul”, forlyder det fra direktøren.

Vandflyet mellem København og Aarhus er suverænt den sjoveste måde at tilbagelægge rejsen mellem Danmarks to største byer på. Læs mere om oplevelsen af vandflyet her:

Test: Vandflyveren fra Aarhus til København

Flere nyheder

Test: MEA var et stort og vigtigt flyselskab. Engang.

Flyselskab: Middle East Airlines (MEA)Klasse: Economy ClassRute: ME210 Paris (CDG) - Beirut (BEY)Flytype: Airbus A330-200 (reg: OD-MED)Flyvetid: 3 timer 57…

Gider du heller ikke mellemlandinger?

Af Kenneth Karskov // Tilsyneladende gider vi ikke mellemlandinger, når vi skal til Thailand. Det viser en undersøgelse lavet af Yougov…

Test: Lufthansa Premium Economy - farvel til ubehaget ved en…

Af Kenneth Karskov // Jeg sætter mig ned i sæde 24G. Ahh, det er helt rart, for her er masser af…

CPH har fået nyt lavprisselskab

Af Kenneth Karskov // LEVEL er navnet på Københavns Lufthavns nyeste gæst. Seks gange om ugen vil et fly fra dette…

Kig indenfor: Er dette luftens mest eksotiske fugl?

Af Kenneth Karskov// 21 timer og 50 minutter. Så lang tid tager det at flyve til Fransk Polynesien i det…

Nu er Aarhus-Manchester ruten i luften

Af Kenneth Karskov // Fra og med i dag kan østjyderne flyve direkte til Manchester tre gange om ugen.…