RSS

BREAKING NEWS

Flere fly-anmeldelser: 5 nye - og én klassiker du SKAL se

Af Kenneth Karskov // Nye flyanmeldelser kommer løbende til her på Flybranchen.dk, og arkivet med test af luftens produkter vokser hele tiden. På den måde kan du kigge med og se, hvad du kan forvente dig af flyveturen, inden du bestiller en billet med det påg…

1 million amerikanere flyver til København

Af Kenneth Karskov // Antallet af amerikanere i Københavns lufthavn er fordoblet på syv år. Flere direkte ruter og mange flere afgange over Atlanten har givet en betydelig vækst i antallet af amerikanske flyrejsende i København, viser en ny opgørelse fra Købe…

Air India fejrer 1 år i København

Af Kenneth Karskov // Det indiske flyselskab Air India fejrede sin 1 års fødselsdag i Danmark ved et stort arrangement i Odd Fellow Palæet i København. Blandt de mange hundrede inviterede var diplomater, erhvervsfolk, rejsebranche og presse. Fra scenen i O…

  • 1
  • 2
  • 3

Åh nej… vandflyet København-Aarhus er truet!

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

En manglende tilladelse kan blive enden på en af de mest charmerende indslag i dansk luftfart, nemlig vandflyveren mellem København og Aarhus.

“Vi søgte i januar 2017 om permanente tilladelser til at flyve på vores vandflyvepladser, og samtidig søgte vi om flere operationer, så vi kan få et fly mere”, skriver administrerende direktør, partner og kaptajn, Lasse Rungholm.

NORDIC Seaplanes oplevede selv at have et godt samarbejde med de fleste myndigheder, men der mangler fortsat en miljøgodkendelse i Købenahavn. Mens alle øvrige tilladelser og godkendelser er på plads for fremtiden, så udløber den nuværende miljøgodkendelse d. 29. marts 2019.

“Københavns kommune gav et afslag på vores ansøgning, som efter vores opfattelse er fejlagtigt begrundet. Derfor blev afslaget i oktober 2017 påklaget til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som stadig har sagen til afgørelse. Derfor har vi den 14. august 2018 søgt om en midlertidig forlængelse af den nuværende godkendelse, så vi i det mindste kan fortsætte med det ene fly, vi flyver med i dag, indtil hovedsagen er afgjort,” fortsætter Lasse Rungholm.

Flyselskabet kan ikke selv gøre mere i sagen, men må afvente kommunens beslutning. Hos ledelsen i vandflyselskabet er der dog tydelig frustration at spore, men selskabet lover, at de under alle omstændigheder flyver frem til årets udgang.

“Det er langt fra optimale vilkår at drive virksomhed på, og det er frustrerende som iværksætter, for vores 20 ansatte og for vores glade kunder og samarbejdspartnere, men vi flyver i hvert fald frem til jul”, forlyder det fra direktøren.

Vandflyet mellem København og Aarhus er suverænt den sjoveste måde at tilbagelægge rejsen mellem Danmarks to største byer på. Læs mere om oplevelsen af vandflyet her:

Test: Vandflyveren fra Aarhus til København