RSS

BREAKING NEWS

Flere fly-anmeldelser: 5 nye - og én klassiker du SKAL se

Af Kenneth Karskov // Nye flyanmeldelser kommer løbende til her på Flybranchen.dk, og arkivet med test af luftens produkter vokser hele tiden. På den måde kan du kigge med og se, hvad du kan forvente dig af flyveturen, inden du bestiller en billet med det påg…

1 million amerikanere flyver til København

Af Kenneth Karskov // Antallet af amerikanere i Københavns lufthavn er fordoblet på syv år. Flere direkte ruter og mange flere afgange over Atlanten har givet en betydelig vækst i antallet af amerikanske flyrejsende i København, viser en ny opgørelse fra Købe…

Air India fejrer 1 år i København

Af Kenneth Karskov // Det indiske flyselskab Air India fejrede sin 1 års fødselsdag i Danmark ved et stort arrangement i Odd Fellow Palæet i København. Blandt de mange hundrede inviterede var diplomater, erhvervsfolk, rejsebranche og presse. Fra scenen i O…

  • 1
  • 2
  • 3

Cathay Pacific lukker Københavner-ruten

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Når Cathay Pacific afgang CX246 letter fra København med kurs mod Hongkong d. 26. oktober 2018, bliver det sidste gang vi kommer det til at det fem-stjernede flyselskab i Danmark. Cathay Pacific har besluttet ikke at forlænge ruten, og dermed vender selskabet ikke tilbage i 2019, som det ellers var planen.

Første Cathay Pacific fly til København havde afgang fra Hongkong d. 2. maj i år. Det har hele tiden været annonceret, at flyvningerne ville stoppe henover vinteren, hvor ferietrafikken mellem Nordasien og Nordeuropa næsten står stille, men nu lyder den officielle melding, at det er definitivt slut med ruten efter blot seks måneder i Danmark.

“Cathay Pacific’s sæsonrute til København denne sommer vil ikke blive genoptaget i sommeren 2019 som en konsekvens af selskabets kommercielle gennemgang af dets netværk og flyenes udnyttelse i Europa,” skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Da Cathay Pacifics åbnede ruten til København, havde intet selskab fløjet mellem de to byer i 18 år, og derfor blev ruten åbnet under stor mediebevågenhed.

Det var dog ikke alle som var begejstrede. SAS har siden 2015 fløjet mellem Stockholm og Hongkong, og det fællesskandinaviske flyselskab var ikke meget for at lade Cathay Pacific få fodfæste i Danmark.

Så SAS besluttede kort efter Cathay Pacifics ankomst i København at flytte selskabets egen Hongkong-rute til København. Flytningen fra Stockholm, meddelte SAS, vil ske i det sekund, Cathay Pacfic gik på vinterpause.

Nu har den beslutningen betydet, at Cathay Pacific ikke vender tilbage til Danmark næste år. Tilsynelande var konkurrencen fra fem ugentlige SAS flyvninger mere end Hongkong-selskabet ville forsøge at konkurrere med, og derfor overlader et af verdens bedste flyselskaber nu trafikken mellem København og Hongkong til SAS.