RSS

BREAKING NEWS

Klimabevidst? Du kan flyve hjem fra USA på biobrændstof

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Hvis du er klimabevidst og gerne vil flyve lidt grønnere, så giver flyselskabet KLM nu mulighed for at flyve hjem fra San Fransisco på biobrændstof. Biobrændstof er 2-3 gange så dyrt som almindeligt flybrændstof, og derfor er det en s…

Her er CPHs 10. direkte rute til Frankrig

Nyheder

Af Kenneth Karskov // København får sin tiende rute til Frankrig, når easyJet til foråret begynder at flyve direkte til Nantes. Dermed er Københavns Lufthavn vokset fra syv til ti franske ruter i løbet af blot to år. "Nantes er et utroligt spændende rejse…

Flyselskab i betalingsstandsning

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Brasiliens fjerdestørste flyselskab er kommet så meget i problemer, at selskabet er gået i betalingsstandsning. Det er Avianca Brasil, som ikke længere kan betale regningerne. De brasilianske regler gør, at selskabet kan fortsætte fly…

SAS løfter Eurobonus med to nye features

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Fremover kan du samle bonuspoint med familie og venner, når du opsparer i SAS Eurobonus programmet. Den nye feature hedder "Point sharing", og er den ene af to nyheder fra SAS. Den anden nyskabelse er et livsvarigt guldkort, kaldet "L…

CPHs nyeste Kina-rute er i luften

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Den nye flyforbindelse mellem København og Chengdu i Kina er officielt åbnet. Lufthavnen havde inviteret på fint besøg til åbningen af ruten, så det første fly kunne komme afsted på fornemmeste vis. Erhvervsminister Rasmus Jarlov var dog…

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lufthansa tager hul på NDC i Danmark

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Lufthansa gruppen lancerer nu sit NDC Partner Program i Danmark. NDC beskrives som en vigtig del af rejsebranchens fremtid, og fra flyselskabernes side er ønsket, at flere bookinger i fremtiden skal foregå via NDC fremfor rejsebranchens nuværende reservationssystemer som Amadeus og Sabre.

Almindelige forbrugere vil ikke opleve, at NDC forandrer meget. Som udgangspunkt er målet med NDC nemlig ikke, at flyselskaberne skal drive mere trafik over på egne hjemmesider på bekostning af rejsebureauerne. Det handler om at skabe en ny platform for rejsebureauerne at booke billetterne på.

Flyselskaberne vil gerne se en større del af omsætningen fra rejsebureauerne gå udenom de traditionelle reservationssystemer, de såkaldte GDS’er. Omkostningerne ved at lade flybilletter distribuere gennem f.eks. Amadeus er store, og systemet har en række indbyggede begrænsninger.

Det er her NDC kommer ind i billedet. Fordelen skal være, at NDC giver mere klarhed og gennemsigtigt til branchen, og tydeliggør hvilke services de forskellige flyselskaber tilbyder.  

NDC er en ny standard, som flyselskaberne langsomt, men sikkert vil nærme sig, og Lufthansa har lanceret en ny hjemmeside – www.lhgroupairlines.com/ndc – som skal give overblik over eksklusive tilbud, bruger-support, træningsprogrammer og NDC API løsninger for flyselskaberne i Lufthansa gruppen.

“Det nye NDC Partner Program og den tilhørende hjemmeside er et vigtigt værktøj. Et støt stigende antal rejsebureauer bruger og drager allerede fordel af NDC Smart Offer,” siger Dr. Stefan Kreuzpaintner, Vice President Sales EMEA for Lufthansa Group.

“Vi er meget glade for, at vi har fået et af de største rejsebureauer i Danmark, Billetkontoret, med i vores NDC Partner Program,” fortæller han.

Rejsebureauer med interesse i den gratis, web-baserede NDC-løsning SPRK kan registrere sig og få adgang til booking-platformen, og Lufthansa Group tilbyder 1 Euro pr. kupon til rejsebureauer, der benytter SPRK platformen.

Flere nyheder

Klimabevidst? Du kan flyve hjem fra USA på biobrændstof

Af Kenneth Karskov // Hvis du er klimabevidst og gerne vil flyve lidt grønnere, så giver flyselskabet KLM nu mulighed for…

Her er CPHs 10. direkte rute til Frankrig

Af Kenneth Karskov // København får sin tiende rute til Frankrig, når easyJet til foråret begynder at flyve direkte til Nantes.…

Flyselskab i betalingsstandsning

Af Kenneth Karskov // Brasiliens fjerdestørste flyselskab er kommet så meget i problemer, at selskabet er gået i betalingsstandsning. Det er…

SAS løfter Eurobonus med to nye features

Af Kenneth Karskov // Fremover kan du samle bonuspoint med familie og venner, når du opsparer i SAS Eurobonus programmet. Den…

CPHs nyeste Kina-rute er i luften

Af Kenneth Karskov // Den nye flyforbindelse mellem København og Chengdu i Kina er officielt åbnet. Lufthavnen havde inviteret på fint…

“Sir, we have upgraded you to Business Class”

Af Kenneth Karskov // “Sir, we have upgraded you to Business Class”. Det findes ganske enkelt ikke en bedre sætning at…

For første gang i 6 år får alliance nyt medlem

Af Kenneth Karskov // Det marrokanske flyselskab Royal Air Maroc træder ind i oneworld alliancen. Det er første gang i seks…

Stort selskab forlader fly-alliance

Af Kenneth Karskov // 85 millioner årlige passagerer. Det tal alene gør China Southern Airlines til en magtfaktor i kinesisk luftfart…

Undersøgelse: Vi prioriterer komfort og kort rejsetid højest

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines har bedt analyseinstituttet YouGov om at undersøge, hvad der er vigtigst for danske rejsende, når…