RSS

BREAKING NEWS

Klimabevidst? Du kan flyve hjem fra USA på biobrændstof

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Hvis du er klimabevidst og gerne vil flyve lidt grønnere, så giver flyselskabet KLM nu mulighed for at flyve hjem fra San Fransisco på biobrændstof. Biobrændstof er 2-3 gange så dyrt som almindeligt flybrændstof, og derfor er det en s…

Her er CPHs 10. direkte rute til Frankrig

Nyheder

Af Kenneth Karskov // København får sin tiende rute til Frankrig, når easyJet til foråret begynder at flyve direkte til Nantes. Dermed er Københavns Lufthavn vokset fra syv til ti franske ruter i løbet af blot to år. "Nantes er et utroligt spændende rejse…

Flyselskab i betalingsstandsning

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Brasiliens fjerdestørste flyselskab er kommet så meget i problemer, at selskabet er gået i betalingsstandsning. Det er Avianca Brasil, som ikke længere kan betale regningerne. De brasilianske regler gør, at selskabet kan fortsætte fly…

SAS løfter Eurobonus med to nye features

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Fremover kan du samle bonuspoint med familie og venner, når du opsparer i SAS Eurobonus programmet. Den nye feature hedder "Point sharing", og er den ene af to nyheder fra SAS. Den anden nyskabelse er et livsvarigt guldkort, kaldet "L…

CPHs nyeste Kina-rute er i luften

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Den nye flyforbindelse mellem København og Chengdu i Kina er officielt åbnet. Lufthavnen havde inviteret på fint besøg til åbningen af ruten, så det første fly kunne komme afsted på fornemmeste vis. Erhvervsminister Rasmus Jarlov var dog…

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nu kan du flyve fra Odense til København – men det er rasende dyrt (og kun én dag)

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Flyselskabet Primera Air har lagt en enkelt afgang op mellem Odense og København, så du kan genopleve tiden før Storebæltsforbindelsen, hvor det ikke var unormalt for travle forretningsfolk at flyve indenrigs mellem hovedstaden og Danmarks tredjestørste by.

Hvis det har fanget din interesse, så sæt kryds i kalenderen onsdag d. 19. juni 2019, hvor Primera Air PF 564 letter fra Odense klokken 20:40 med en Boeing 737. Flyet lander igen i København allerede kl. 21:25.

Ikke bare er det en engangsforestilling, men du skal have det store kreditkort fremme for at få lov til at være med på turen. En enkeltbillet koster kr. 2.999,- uden bagage, og skal du medbringe en kuffert på den 45 minutter lange rejse, så må du bløde yderligere kr. 300,-.

Det er endda muligt at booke en “PrimeraFLEX” billet med forplejning ombord, og der kommer vi nok ud i et af de hurtigst serverede måltider i europæisk luftrum.

(Foto: skærmprint fra Primera Airs hjemmeside)

Der er også planlagt en rute den modsatte vej – fra København til Odense – den 12. juni 2019, men denne er ikke sat til salg på flyselskabets hjemmeside.

Indenrigsflyvninger i Danmark oplevede et kæmpe dyk efter Storebæltsforbindelsen blev indviet i 1997. Rejsetiden for biler og tog faldt markant, og det udkonkurrerede indenrigsflyet, så efter broens åbning lukkede ruterne til bl.a. Odense, Esbjerg og Vojens. Antallet af indenrigspassagerer faldt fra 323.000 om året før Storebæltsbroen til 127.000 efter broens åbning.

Odense Lufthavn hedder i dag officielt “Hans Christian Andersen Airport”, og lever primært af chartertrafik. Af lufthavnens hjemmeside fremgår det, at der i 2018 er flyforbindelse fra Odense til Bornholm, Dublin, Edinburgh, Kreta, Le Mans, Napoli, Pisa, Varna og Verona i samarbejde med rejsebureauerne Gislev, Apollo og Spies m.fl.

Primere Air Boeing 737 (foto: Primera Air /PR)

Flere nyheder

Klimabevidst? Du kan flyve hjem fra USA på biobrændstof

Af Kenneth Karskov // Hvis du er klimabevidst og gerne vil flyve lidt grønnere, så giver flyselskabet KLM nu mulighed for…

Her er CPHs 10. direkte rute til Frankrig

Af Kenneth Karskov // København får sin tiende rute til Frankrig, når easyJet til foråret begynder at flyve direkte til Nantes.…

Flyselskab i betalingsstandsning

Af Kenneth Karskov // Brasiliens fjerdestørste flyselskab er kommet så meget i problemer, at selskabet er gået i betalingsstandsning. Det er…

SAS løfter Eurobonus med to nye features

Af Kenneth Karskov // Fremover kan du samle bonuspoint med familie og venner, når du opsparer i SAS Eurobonus programmet. Den…

CPHs nyeste Kina-rute er i luften

Af Kenneth Karskov // Den nye flyforbindelse mellem København og Chengdu i Kina er officielt åbnet. Lufthavnen havde inviteret på fint…

“Sir, we have upgraded you to Business Class”

Af Kenneth Karskov // “Sir, we have upgraded you to Business Class”. Det findes ganske enkelt ikke en bedre sætning at…

For første gang i 6 år får alliance nyt medlem

Af Kenneth Karskov // Det marrokanske flyselskab Royal Air Maroc træder ind i oneworld alliancen. Det er første gang i seks…

Stort selskab forlader fly-alliance

Af Kenneth Karskov // 85 millioner årlige passagerer. Det tal alene gør China Southern Airlines til en magtfaktor i kinesisk luftfart…

Undersøgelse: Vi prioriterer komfort og kort rejsetid højest

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines har bedt analyseinstituttet YouGov om at undersøge, hvad der er vigtigst for danske rejsende, når…