Nu kan du flyve fra Odense til København – men det er rasende dyrt (og kun én dag)

Af Kenneth Karskov
Flyselskabet Primera Air har lagt en enkelt afgang op mellem Odense og København, så du kan genopleve tiden før Storebæltsforbindelsen, hvor det ikke var unormalt for travle forretningsfolk at flyve indenrigs mellem hovedstaden og Danmarks tredjestørste by. Hvis det har fanget din interesse, så sæt kryds i kalenderen onsdag d. 19. juni 2019, hvor Primera Air PF 564 letter fra Odense klokken 20:40 med en Boeing 737. Flyet lander igen i København allerede kl. 21:25. Ikke bare er det en engangsforestilling, men du skal have det store kreditkort fremme for at få lov til at være med på turen. En enkeltbillet koster kr. 2.999,- uden bagage, og skal du medbringe en kuffert på den 45 minutter lange rejse, så må du bløde yderligere kr. 300,-. Det er endda muligt at booke en “PrimeraFLEX” billet med forplejning ombord, og der kommer vi nok ud i et af de hurtigst serverede måltider i europæisk luftrum. [caption id="attachment_10387" align="alignnone" width="398"] (Foto: skærmprint fra Primera Airs hjemmeside)[/caption] Der er også planlagt en rute den modsatte vej – fra København til Odense – den 12. juni 2019, men denne er ikke sat til salg på flyselskabets hjemmeside. Indenrigsflyvninger i Danmark oplevede et kæmpe dyk efter Storebæltsforbindelsen blev indviet i 1997. Rejsetiden for biler og tog faldt markant, og det udkonkurrerede indenrigsflyet, så efter broens åbning lukkede ruterne til bl.a. Odense, Esbjerg og Vojens. Antallet af indenrigspassagerer faldt fra 323.000 om året før Storebæltsbroen til 127.000 efter broens åbning. Odense Lufthavn hedder i dag officielt “Hans Christian Andersen Airport”, og lever primært af chartertrafik. Af lufthavnens hjemmeside fremgår det, at der i 2018 er flyforbindelse fra Odense til Bornholm, Dublin, Edinburgh, Kreta, Le Mans, Napoli, Pisa, Varna og Verona i samarbejde med rejsebureauerne Gislev, Apollo og Spies m.fl. [caption id="attachment_10390" align="alignnone" width="1024"] Primere Air Boeing 737 (foto: Primera Air /PR)[/caption]


Posted

in

by