RSS

Nu kan du flyve fra Odense til København – men det er rasende dyrt (og kun én dag)

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Flyselskabet Primera Air har lagt en enkelt afgang op mellem Odense og København, så du kan genopleve tiden før Storebæltsforbindelsen, hvor det ikke var unormalt for travle forretningsfolk at flyve indenrigs mellem hovedstaden og Danmarks tredjestørste by.

Hvis det har fanget din interesse, så sæt kryds i kalenderen onsdag d. 19. juni 2019, hvor Primera Air PF 564 letter fra Odense klokken 20:40 med en Boeing 737. Flyet lander igen i København allerede kl. 21:25.

Ikke bare er det en engangsforestilling, men du skal have det store kreditkort fremme for at få lov til at være med på turen. En enkeltbillet koster kr. 2.999,- uden bagage, og skal du medbringe en kuffert på den 45 minutter lange rejse, så må du bløde yderligere kr. 300,-.

Det er endda muligt at booke en “PrimeraFLEX” billet med forplejning ombord, og der kommer vi nok ud i et af de hurtigst serverede måltider i europæisk luftrum.

(Foto: skærmprint fra Primera Airs hjemmeside)

Der er også planlagt en rute den modsatte vej – fra København til Odense – den 12. juni 2019, men denne er ikke sat til salg på flyselskabets hjemmeside.

Indenrigsflyvninger i Danmark oplevede et kæmpe dyk efter Storebæltsforbindelsen blev indviet i 1997. Rejsetiden for biler og tog faldt markant, og det udkonkurrerede indenrigsflyet, så efter broens åbning lukkede ruterne til bl.a. Odense, Esbjerg og Vojens. Antallet af indenrigspassagerer faldt fra 323.000 om året før Storebæltsbroen til 127.000 efter broens åbning.

Odense Lufthavn hedder i dag officielt “Hans Christian Andersen Airport”, og lever primært af chartertrafik. Af lufthavnens hjemmeside fremgår det, at der i 2018 er flyforbindelse fra Odense til Bornholm, Dublin, Edinburgh, Kreta, Le Mans, Napoli, Pisa, Varna og Verona i samarbejde med rejsebureauerne Gislev, Apollo og Spies m.fl.

Primere Air Boeing 737 (foto: Primera Air /PR)

Flere nyheder

Er flyselskabernes "luksusmåltider" pengene værd?

Af Kenneth Karskov// Du skal ikke have fløjet mange gange, førend du levende kan forestille dig dette scenarie: Foran dig…

Billund Lufthavn på jagt efter vild rekord: Vil fordoble passagertallet

Af Kenneth Karskov // Billund lufthavn vil være endnu større og investerer mange hundrede millioner i nye bygninger og anlæg. Det…

Suite med egen dør: Her er British Airways' nye Business…

British Airways har løftet sløret for deres længe ventede nye Business Class. Og det er artige sager, som…

Lufthansa vokser: 10% flere rejsende fra Danmark

Lufthansa gruppen har godt fat i de flyrejsende fra Danmark. I løbet af 2018 steg trafikken med over 10% til…

Norwegian åbner ny dansk indenrigsrute

Af Kenneth Karskov // Norwegian åbner en ny dansk indenrigsrute, når det norske lavprisselskab kaster sig over ruten København-Billund. I forvejen…

Test: easyJet - skrabet, men fint

Af Kenneth Karskov // Flyselskab: easyJet Rute: Berlin Tegel til København Rutenummer: U2 5687 Klasse: Lavpris easyJet er et af Europas originale lavprisselskaber. Hvad der…