RSS

BREAKING NEWS

Flere fly-anmeldelser: 5 nye - og én klassiker du SKAL se

Af Kenneth Karskov // Nye flyanmeldelser kommer løbende til her på Flybranchen.dk, og arkivet med test af luftens produkter vokser hele tiden. På den måde kan du kigge med og se, hvad du kan forvente dig af flyveturen, inden du bestiller en billet med det påg…

1 million amerikanere flyver til København

Af Kenneth Karskov // Antallet af amerikanere i Københavns lufthavn er fordoblet på syv år. Flere direkte ruter og mange flere afgange over Atlanten har givet en betydelig vækst i antallet af amerikanske flyrejsende i København, viser en ny opgørelse fra Købe…

Air India fejrer 1 år i København

Af Kenneth Karskov // Det indiske flyselskab Air India fejrede sin 1 års fødselsdag i Danmark ved et stort arrangement i Odd Fellow Palæet i København. Blandt de mange hundrede inviterede var diplomater, erhvervsfolk, rejsebranche og presse. Fra scenen i O…

  • 1
  • 2
  • 3

Nu kan du flyve fra Odense til København – men det er rasende dyrt (og kun én dag)

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Flyselskabet Primera Air har lagt en enkelt afgang op mellem Odense og København, så du kan genopleve tiden før Storebæltsforbindelsen, hvor det ikke var unormalt for travle forretningsfolk at flyve indenrigs mellem hovedstaden og Danmarks tredjestørste by.

Hvis det har fanget din interesse, så sæt kryds i kalenderen onsdag d. 19. juni 2019, hvor Primera Air PF 564 letter fra Odense klokken 20:40 med en Boeing 737. Flyet lander igen i København allerede kl. 21:25.

Ikke bare er det en engangsforestilling, men du skal have det store kreditkort fremme for at få lov til at være med på turen. En enkeltbillet koster kr. 2.999,- uden bagage, og skal du medbringe en kuffert på den 45 minutter lange rejse, så må du bløde yderligere kr. 300,-.

Det er endda muligt at booke en “PrimeraFLEX” billet med forplejning ombord, og der kommer vi nok ud i et af de hurtigst serverede måltider i europæisk luftrum.

(Foto: skærmprint fra Primera Airs hjemmeside)

Der er også planlagt en rute den modsatte vej – fra København til Odense – den 12. juni 2019, men denne er ikke sat til salg på flyselskabets hjemmeside.

Indenrigsflyvninger i Danmark oplevede et kæmpe dyk efter Storebæltsforbindelsen blev indviet i 1997. Rejsetiden for biler og tog faldt markant, og det udkonkurrerede indenrigsflyet, så efter broens åbning lukkede ruterne til bl.a. Odense, Esbjerg og Vojens. Antallet af indenrigspassagerer faldt fra 323.000 om året før Storebæltsbroen til 127.000 efter broens åbning.

Odense Lufthavn hedder i dag officielt “Hans Christian Andersen Airport”, og lever primært af chartertrafik. Af lufthavnens hjemmeside fremgår det, at der i 2018 er flyforbindelse fra Odense til Bornholm, Dublin, Edinburgh, Kreta, Le Mans, Napoli, Pisa, Varna og Verona i samarbejde med rejsebureauerne Gislev, Apollo og Spies m.fl.

Primere Air Boeing 737 (foto: Primera Air /PR)