RSS

BREAKING NEWS

Flere fly-anmeldelser: 5 nye - og én klassiker du SKAL se

Af Kenneth Karskov // Nye flyanmeldelser kommer løbende til her på Flybranchen.dk, og arkivet med test af luftens produkter vokser hele tiden. På den måde kan du kigge med og se, hvad du kan forvente dig af flyveturen, inden du bestiller en billet med det påg…

1 million amerikanere flyver til København

Af Kenneth Karskov // Antallet af amerikanere i Københavns lufthavn er fordoblet på syv år. Flere direkte ruter og mange flere afgange over Atlanten har givet en betydelig vækst i antallet af amerikanske flyrejsende i København, viser en ny opgørelse fra Købe…

Air India fejrer 1 år i København

Af Kenneth Karskov // Det indiske flyselskab Air India fejrede sin 1 års fødselsdag i Danmark ved et stort arrangement i Odd Fellow Palæet i København. Blandt de mange hundrede inviterede var diplomater, erhvervsfolk, rejsebranche og presse. Fra scenen i O…

  • 1
  • 2
  • 3

Se her hvilket flyselskab er grønnest

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

En ny rapport det internationale miljøinstitut The International Council on CleanTransportation (ICCT) har undersøgt flyselskabernes gennemsnitlige brændstofforbrug på flyvninger over Atlanten.

På baggrund af de oplysninger, har instituttet regnet sig frem til, hvilket selskab der flyver hver enkelt passager længst pr. liter.

ICCT har analyseret de 20 største flyselskaber, der fløj mellem Europa og USA i 2017. Det er anden gang at instituttet laver undersøgelsen – første gang var i 2014 – og begge gange er samme flyselskab kommet bedst ud af undersøgelsen: Norwegian.

“De senere år har der været en fremvækst af lavprisselskaber med unge flyflåder på de transatlantiske ruter, og Norwegian er fortsat det mest brændstofeffektive flyselskab, siger Brandon Graver, der er ansvarlig for ICCT-studiet.

Udklip fra ICCT’s rapport, der viser flyselskabernes gennemsnitlige brændstofforbrug pr. passagerkilometer på transatlantiske ruter

Hos Norwegian er der naturligvis glæde at spore over undersøgelsens resultatet.

“Det vigtigste, et flyselskab kan bidrage med for at reducere klimabelastningen, er at investere i nye fly. Nye fly er win-win for miljøet, passagerernes komfort om bord og billetpriserne, og det giver til lavere omkostninger for flyselskabet. Anerkendelsen fra ICCT er vigtig for os, fordi det bekræfter os i, at investering i markedets nyeste fly er det vigtigste miljøtiltag i luftfart”, siger Bjørn Kjos, koncernchef i Norwegian

ICCT er en miljøorganisation, som bedriver videnskabelige analyser og undersøgelser af miljøpåvirkningen i forskellige brancher. Det var ICCT, der i 2015 stod bag den undersøgelse, der førte til Volkswagens udledningsskandale.

Hele rapporten kan læses her: https://media.dk.norwegian.com/documents/icct-rapport-2018-81708