RSS

1 million amerikanere flyver til København

 • Written by:
Af Kenneth Karskov

Antallet af amerikanere i Københavns lufthavn er fordoblet på syv år. Flere direkte ruter og mange flere afgange over Atlanten har givet en betydelig vækst i antallet af amerikanske flyrejsende i København, viser en ny opgørelse fra Københavns Lufthavn og VisitDenmark.

“Vi har arbejdet hårdt sammen med flyselskaberne og turismeorganisationerne om at øge trafikken over Atlanten. Og det er lykkedes. Sidste år rundede vi for første gang 1 million, og vi forventer, at det stiger i år og årene fremover,” siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard.

Det er især amerikanere på ferie, som der er kommet mange flere af. Stigningen i antallet hænger sammen med, at Københavns Lufthavn er gået fra seks direkte ruter til Nordamerika i 2010 til 11 direkte ruter i dag.

“Amerikanerne foretrækker ligesom danskerne at flyve direkte. Så jo flere direkte ruter, desto bedre for den danske turismeindustri og for forretningslivet,” siger Peter Krogsgaard.

Den totale andel af amerikanske rejsende i Københavns Lufthavn er vokset fra 4,3 til 6,9 procent. Dermed har amerikanerne overhalet nordmændene og er i dag den tredjestørste gruppe udenlandske rejsende – kun overgået af svenskerne med 13 procent og briterne med 8 procent.

I det lys er det bemærkelsesværdigt, at ingen af de store amerikanske selskaber har en fast helårsrute til København. Hverken American Airlines eller United Airlines flyver til den danske hovedstad, og Delta Air Lines finder kun vej hertil i sommermånederne, hvor selskabet indsætter et enkelt fly i den allermest travle ferieperiode.

Antallet af sæder på direkte flyvninger over Atlanten er vokset fra 420.000 i 2010 til 763.000 sidste år. Det er SAS og Norwegian, der fragter størstedelen af passagererne til og fra USA, mens Air Canada står for ruten til Toronto.

Direkte ruter fra København til Nordamerika

 • New York med SAS, Norwegian og Delta (sommerrute)
 • Los Angeles med Norwegian
 • Washington med SAS
 • Chicago med SAS
 • Orlando med Norwegian
 • Fort Lauderdale med Norwegian
 • San Fransisco med SAS
 • Miami med SAS (vinterrute)
 • Boston med SAS (sommerrute)
 • Oakland med Norwegian (sommerrute)
 • Toronto med Air Canada

Flere nyheder

Er flyselskabernes "luksusmåltider" pengene værd?

Af Kenneth Karskov// Du skal ikke have fløjet mange gange, førend du levende kan forestille dig dette scenarie: Foran dig…

Billund Lufthavn på jagt efter vild rekord: Vil fordoble passagertallet

Af Kenneth Karskov // Billund lufthavn vil være endnu større og investerer mange hundrede millioner i nye bygninger og anlæg. Det…

Suite med egen dør: Her er British Airways' nye Business…

British Airways har løftet sløret for deres længe ventede nye Business Class. Og det er artige sager, som…

Lufthansa vokser: 10% flere rejsende fra Danmark

Lufthansa gruppen har godt fat i de flyrejsende fra Danmark. I løbet af 2018 steg trafikken med over 10% til…

Norwegian åbner ny dansk indenrigsrute

Af Kenneth Karskov // Norwegian åbner en ny dansk indenrigsrute, når det norske lavprisselskab kaster sig over ruten København-Billund. I forvejen…

Test: easyJet - skrabet, men fint

Af Kenneth Karskov // Flyselskab: easyJet Rute: Berlin Tegel til København Rutenummer: U2 5687 Klasse: Lavpris easyJet er et af Europas originale lavprisselskaber. Hvad der…