Luftbro til Folkemødet 2019 med 50 EKSTRA afgange

Af Kenneth Karskov

Hvis du aldrig har været til Folkemødet på Bornholm, så kan det være overvældende at læse, at et flyselskab må indsætte hele 50 ekstra afgange for at dække efterspørgslen.

Folkemødet samler over 100.000 mennesker i Allinge på Bornholm i løbet af en uge. Det er foreninger, virksomheder, interesseorganisationer og politiske partier, der sætter hinanden stævne til en række debatter, og derfor kaldes Folkemødet til tider også “Lobbyisternes Roskilde Festival”, “DJØF-stortion” og meget andet. Blandt deltagerne er mange toppolitikere, topdirektører og andre topfolk, som med en travl kalender har brug for at flyve frem og tilbage til Folkemødet.

Så mens DAT resten af året har en god lille forretning med at flyve mellem København og Bornholm, og det fint rækker med selskabets små propelfly, så er historien en helt anden i uge 24. Efterspørgslen efter fly til Bornholm er enormt under Folkemødet, og det er her, at de 50 ekstra afgange kommer ind i billedet.

”De to største rejsedage er torsdag til Bornholm og søndag hjem fra Bornholm. I løbet af de fire Folkemøde dage sættes mere end 18.632 billetter til salg fra København. Det er 30% flere end i 2018,” siger Jesper Rungholm, direktør i DAT.

Den 1. december sætter DAT billetterne til salg til næste års Folkemøde på Bornholm, men med de ekstra flyvninger nærmer DAT sig dog også maksimum kapacitet på rampen og i lufthavnen på Bornholm. De mange afgange gør også, at en stor del af produktionen er ”tomme” flyvninger, hvilket øger produktionsprisen, for man ender man nærmest med at betale for to flyvninger.

“Samlet indsætter vi 254 afgange til folkemødet og i 2019 endnu flere afgange med vores A320 med plads til 180 passagerer og MD 80 med plads til 172. Også i 2019 vil alle flyvningerne være 110% CO2 neutrale”, fortæller direktøren.

DAT / Bornholmerflyet fastholder fortsat samme priser til folkemøde som til daglig. I folkemøde dagene forsvinder billigbilletter dog meget hurtigt.