RSS

BREAKING NEWS

Klimabevidst? Du kan flyve hjem fra USA på biobrændstof

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Hvis du er klimabevidst og gerne vil flyve lidt grønnere, så giver flyselskabet KLM nu mulighed for at flyve hjem fra San Fransisco på biobrændstof. Biobrændstof er 2-3 gange så dyrt som almindeligt flybrændstof, og derfor er det en s…

Her er CPHs 10. direkte rute til Frankrig

Nyheder

Af Kenneth Karskov // København får sin tiende rute til Frankrig, når easyJet til foråret begynder at flyve direkte til Nantes. Dermed er Københavns Lufthavn vokset fra syv til ti franske ruter i løbet af blot to år. "Nantes er et utroligt spændende rejse…

Flyselskab i betalingsstandsning

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Brasiliens fjerdestørste flyselskab er kommet så meget i problemer, at selskabet er gået i betalingsstandsning. Det er Avianca Brasil, som ikke længere kan betale regningerne. De brasilianske regler gør, at selskabet kan fortsætte fly…

SAS løfter Eurobonus med to nye features

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Fremover kan du samle bonuspoint med familie og venner, når du opsparer i SAS Eurobonus programmet. Den nye feature hedder "Point sharing", og er den ene af to nyheder fra SAS. Den anden nyskabelse er et livsvarigt guldkort, kaldet "L…

CPHs nyeste Kina-rute er i luften

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Den nye flyforbindelse mellem København og Chengdu i Kina er officielt åbnet. Lufthavnen havde inviteret på fint besøg til åbningen af ruten, så det første fly kunne komme afsted på fornemmeste vis. Erhvervsminister Rasmus Jarlov var dog…

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Icelandair overtager konkurrenten WOW air

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Den islandske flykrig ser ud til at have fundet en vinder. Icelandair med sine 81 år på bagen overtager opkomlingen WOW air.

Icelandair køber samtlige aktier i WOW air, og til gengæld modtager WOW airs aktionærerne 5% af aktier i Icelandair.

Begge flyselskaber er hårdt presset af konkurrencen, og man kan vælge at se sammenlægning som et fornuftsægteskab, der potentielt kan give større muskler. Det hører nemlig med til historien, at selskaberne minder om hinanden i deres netværk, hvor fokus er at forbinde de vigtigste byer i Europa og Nordamerika med Reykjavik.

Denne trafik har ikke kun givet en masse turister til Island, men også en lang række rejsende mellem Europa og USA/Canada til de to selskaber, som tilsammen har lige under fire procent af det transatlantiske marked. I praksis flyver selskaberne dog til mange af de samme byer, f.eks. København og New York, så det virker oplagt, at der skal ryddes op i rutenetværket.

WOW air blev grundlagt i 2011 på resterne af Iceland Express, som var et islandsk lavprisselskab, der også ville konkurrere med Icelandair, men som til sidst gik konkurs. WOW air har en flåde bestående af Airbus fly – både A320, A321 og A330 – og dermed adskiller lavprisselskabets valg af flytyper sig markant fra Icelandairs, som udelukkende består af Boeing 757 og 767 fly.

Hvis handlen bliver godkendt af selskabernes aktionærer, de islandske konkurrencemyndigheder, så er det ikke sådan, at de lyserøde WOW air fly forsvinder fra den ene dag til den anden. Planen er, at fortsætte med to brands.

Flere nyheder

Klimabevidst? Du kan flyve hjem fra USA på biobrændstof

Af Kenneth Karskov // Hvis du er klimabevidst og gerne vil flyve lidt grønnere, så giver flyselskabet KLM nu mulighed for…

Her er CPHs 10. direkte rute til Frankrig

Af Kenneth Karskov // København får sin tiende rute til Frankrig, når easyJet til foråret begynder at flyve direkte til Nantes.…

Flyselskab i betalingsstandsning

Af Kenneth Karskov // Brasiliens fjerdestørste flyselskab er kommet så meget i problemer, at selskabet er gået i betalingsstandsning. Det er…

SAS løfter Eurobonus med to nye features

Af Kenneth Karskov // Fremover kan du samle bonuspoint med familie og venner, når du opsparer i SAS Eurobonus programmet. Den…

CPHs nyeste Kina-rute er i luften

Af Kenneth Karskov // Den nye flyforbindelse mellem København og Chengdu i Kina er officielt åbnet. Lufthavnen havde inviteret på fint…

“Sir, we have upgraded you to Business Class”

Af Kenneth Karskov // “Sir, we have upgraded you to Business Class”. Det findes ganske enkelt ikke en bedre sætning at…

For første gang i 6 år får alliance nyt medlem

Af Kenneth Karskov // Det marrokanske flyselskab Royal Air Maroc træder ind i oneworld alliancen. Det er første gang i seks…

Stort selskab forlader fly-alliance

Af Kenneth Karskov // 85 millioner årlige passagerer. Det tal alene gør China Southern Airlines til en magtfaktor i kinesisk luftfart…

Undersøgelse: Vi prioriterer komfort og kort rejsetid højest

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines har bedt analyseinstituttet YouGov om at undersøge, hvad der er vigtigst for danske rejsende, når…