Nu kan du flyve til Beirut året rundt

Af Kenneth Karskov

Middle East Airlines forlænger sommerruten fra København til Beirut, så flyvningerne fortsætter hele vinteren med. Planen var ellers at lukke ruten ned i de kolde vintermåneder, men Middle East Airlines – ofte kaldet “MEA” – har fået blod på tanden, og gør nu ruten helårs.

Hele vinteren vil det libanesiske flyselskab således tilbyde tre ugentlige flyvninger med en Airbus A320 mellem Beirut (BEY) og København (CPH).

Beirut er en by, der ofte dukker op, når de internationale rejsemagasiner skal lave lister med tidens mest spændende rejsemål. Byen bliver ofte betegnet som “hip”, “modebevidst” og “imødekommende”, og som et sted der kan være svær at modstå. Beirut har en helt særlig charme, der overtrumfer byens allerstedsnærværende kaos, forurening og menneskehav.

Hver tirsdag, fredag og søndag vil Middle East Airlines ME226 lette fra København (CPH) med kurs mod Beirut (BEY) kl. 18:50. Fire timer senere er der ankomst i Libanons hovedstad, dvs. lokal tid kl, 23:50. Flyet vil være et af selskabets Airbus A320.

I den modsatte retning har Middle East Airlines ME225 afgang fra Beirut (BEY) klokken 14:30 og sætter hjulene på jorden i Københavns Lufthavn (CPH) kl. 17:50 efter en fire timer og tyve minutters lang flyvetur.

SAS fløj tidligere på året også mellem København og Beirut i år, men den rute er lukket ned for vinteren. SAS-ruten var fra starten planlagt til at lukke ned med udgangen af oktober, og dermed er Middle East Airlines alene om at betjene Beirut i vinterhalvåret.