CPHs nyeste Kina-rute er i luften

Af Kenneth Karskov

Den nye flyforbindelse mellem København og Chengdu i Kina er officielt åbnet. Lufthavnen havde inviteret på fint besøg til åbningen af ruten, så det første fly kunne komme afsted på fornemmeste vis. Erhvervsminister Rasmus Jarlov var dog blevet syg på dagen, men Kinas ambassadør i Danmark, Deng Ying, var til gengæld til stede ved åbningen.

Den nye rute til Kina bliver fløjet af flyselskabet Sichuan Airlines og går til Chengdu, som er en massiv storby med over 10 millioner mennesker beliggende i det sydvestlige Kina. Byen er kendt som hjemsted for pandaerne samt for Kinas bedste køkken, så der er masser at komme efter for den nysgerrige turist.

Det er dog tydeligt, at hensigten med ruten i højere grad er at få kinesiske turister til Danmark end at sende danske rejsende til Kina.

“Med ruten fra Chengdu vil hele hovedstadsområdet og potentielt resten af Danmark kunne se frem til flere kinesiske turister – det er godt for hoteller, detailhandel, restauranter og alle de andre virksomheder, der nyder godt af turismen,” sagde Thomas Woldbye, Københavns Lufthavns direktør, ved åbningen.

Den tråd bliver taget op af erhvervsminister Rasmus Jarlov, der i en pressemeddelelse understregede potentialet for den danske turistindustri.

“Med den nye rute fra pandaernes hjemby Chengdu til København vil de kinesiske rejsende få endnu nemmere adgang til Danmark som rejsemål,” udtaler han.

I år er 110.000 kinesiske turister kommet til Danmark via Københavns Lufthavn, og det stiller ekstra krav til lufthavnen at håndtere det stigende antal rejsende fra Kina. Hvis du kigger efter vil du lægge mærke til flere og flere kinesiske skilte i lufthavnen, som også har etableret et korps af kinesisktalende guider samt sørget for at det er muligt at bruge kinesiske betalingskort i butikkerne.

Sichuan Airlines sætter et Airbus A330-300-fly med plads til 301 passagerer ind på ruten til København. Der er to afgange om ugen på mandage og fredage. Flyet lander i København kl. 05.45 og afgår igen kl. 13.10 med en flyvetid beregnet til ni timer og 50 minutter.

Det skal dog også nævnes, at den nye København-Chengdu rute giver mulighed for at bruge Chengdu som hub i Kina, og derfra flyve videre til en af Sichuan Airlines 70 destinationer i Kina og Asien.

Sichuan Airlines lancerede tidligere i år helt nye uniformer (foto: Sichuan Airlines)