Denne dag var årets MINDSTE rejsedag

Af Kenneth Karskov

Normalt er der over 80.000 mennesker, som hver dag rejser igennem Københavns Lufthavn, men én dag på året er markant MINDRE travl end alle de andre.

Mens årets allermest travleste dage er i sommerferien, så er de mindst travle rejsedage centreret omkring den store familiehøjtid julen. Den 24. og 25. december er nemlig de to dage på året, hvor der er færrest passagerer i CPH med kun 31.700 rejsende på juleaftensdag og sølle 24.300 rejsende på 1. juledag.

“Der er god plads i terminalerne i juledagene, men der er masser af hygge i lufthavnen og man kan let få følelsen af at være lidt speciel, når man rejser hjemmefra i dagene omkring juleaften,” siger kommunikationsdirektør Peter Goll fra Københavns Lufthavn.

Umiddelbart efter jul bliver der igen fyldt op i terminalerne. For vi er tilsyneladende glade for at være hjemme til and, juletræ og gaver, men så er vi også klar til at forlade Danmark, kulden og mørket.

Flere og flere bruger feriedagene mellem jul og nytår til en sviptur tur til fjerne rejsemål, der kan byde på sol og varme. Lufthavnen har således opgjort de fem mest populære interkontinentale destinationer i juleferien.

Top 5 over interkontinentale rejsemål
1. Thailand
2. Dubai
3. Doha
4. New York
5. Singapore

Mange planlægger deres julerejser i rigtig god tid, og en af de mest populære kombinationer er at rejse ud d. 26. december – 2. juledag – og så hjem igen den første lørdag eller søndag efter nytårsaften. Således kan man optimalt udnytte feriedagene mellem jul og nytår til en julerejse.

Det betyder dog også, at flybilletterne på disse datoer er rigtigt dyre, og ofte kan flyselskaberne melde om udsolgte fly lang tid i forvejen. Den store trafik til Asien gør også, at hotelpriserne stiger voldsomt på de mest populære destinationer, og i Thailand er jul og nytår decideret “peak season”.

Hotellerne skruer ikke blot prisniveauet kraftigt i vejret. Mange oplever også, at hotellerne i Thailand lægger ekstra omkostninger på opholdet, bl.a. obligatoriske jule- og nytårsmiddage, som kan løbe op i mange tusinde kroner for en familie.