Flyselskab i betalingsstandsning

Af Kenneth Karskov

Brasiliens fjerdestørste flyselskab er kommet så meget i problemer, at selskabet er gået i betalingsstandsning. Det er Avianca Brasil, som ikke længere kan betale regningerne.

De brasilianske regler gør, at selskabet kan fortsætte flydriften i en periode.

Avianca Brasil har 26 brasilianske destinationer på rutekortet samt fire udenrigsruter, men det er uvist hvor længe de kan blive ved med at betjene disse rejsemål, for leasingselskaberne står klar i kulissen til at få fingre i flyene.

Avianca Brazil har leaset 50 ud af 58 fly, og i en periode er der blevet forhandlet om vilkårene for leasingaftalerne. Avianca har i en årrække kæmpet med økonomien og vil gerne have lempeligere vilkår.

Det er vigtigt at bemærke, at Avianca navnet er bredt ud til en række flyselskaber i Latinamerika, og det er kun det brasilianske Avianca, som er i problemer. Der findes således lokale Avianca selskaber i både Columbia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Peru samt Guatamala, som ikke er i betalingsstandsning.

Avianca Brasil har nu 60 dage til at forelægge en ny plan for kreditorerne.