RSS

Rekordår i Aarhus lufthavn

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

2018 har været et rekordernes år for Aarhus Airport. Rutenetværket er vokset, og passagertallet er fløjet i vejret i løbet af 2018, og særligt den store satsning fra SAS har givet fornyet aktivitet i lufthavnen til Danmarks næststørste by.

Det er dog ikke kun SAS som har løftet tallene. Aarhus har også gearet op for samarbejdet med Rayanair, ligesom easyJet i årets løb åbnede ruter fra Aarhus til Berlin og London Gatwick.

Sammenlagt er det blevet til ni nye ruter i år, og dermed kommer antallet af rejsemål, som kan nås direkte fra Aarhus, op på hele 24. Det er næsten tre gange så mange destinationer som lufthavnen havde i 2016.

”2018 år har været fantastisk, men absolut også krævende. På intet tidspunkt har vi sænket farten eller ændret kursen, og det kommer vi heller ikke til i 2019. Der er kun en vej, og det er op,” siger Peter Høgsberg, direktør i Aarhus Airport.

Det var særligt i sommer, at der var fuld fart på Aarhus Airport. De mange sol-ruter med SAS var i høj kurs, og på den måde steg passagertallet i august med 61,4 procent sammenlignet med 2017.

Mens Aarhus altid har haft en del indenrigstrafik, så er det især på udenrigstrafikken at stigningen har været markant. I august oplevede Aarhus en stigning 153,8 procent i rejser til udlandet i forhold til året før.

Næste år tegner også lovende for den østjyske lufthavn, som allerede nu har annonceret seks nye ruter i 2019: Der er tale om direkte flyvninger til Rom, Faro, Varna, Manchester, Zakynthos og Kreta.

Den største rute i Aarhus Airport er dog fortsat indenrigsruten mellem Aarhus og København. Hvert år benytter knap 200.000 passagerer sig af muligheden for at flyve mellem Danmarks to største byer. Det tager cirka 35 minutter at nå Aarhus Airport fra hjertet af Aarhus.

Flere nyheder

Billund Lufthavn på jagt efter vild rekord: Vil fordoble passagertallet

Af Kenneth Karskov // Billund lufthavn vil være endnu større og investerer mange hundrede millioner i nye bygninger og anlæg. Det…

Suite med egen dør: Her er British Airways' nye Business…

British Airways har løftet sløret for deres længe ventede nye Business Class. Og det er artige sager, som…

Lufthansa vokser: 10% flere rejsende fra Danmark

Lufthansa gruppen har godt fat i de flyrejsende fra Danmark. I løbet af 2018 steg trafikken med over 10% til…

Norwegian åbner ny dansk indenrigsrute

Af Kenneth Karskov // Norwegian åbner en ny dansk indenrigsrute, når det norske lavprisselskab kaster sig over ruten København-Billund. I forvejen…

Test: easyJet - skrabet, men fint

Af Kenneth Karskov // Flyselskab: easyJet Rute: Berlin Tegel til København Rutenummer: U2 5687 Klasse: Lavpris easyJet er et af Europas originale lavprisselskaber. Hvad der…

Ny rute: Hvor populært er Sri Lanka lige?!?

Af Kenneth Karskov // Sri Lanka er et af tidens hotteste rejsemål, og efterspørgslen på flybilletter til øriget ved Indiens sydlige…